373
20 huisdier hacks: geniale trucjes die je leven (en dat van je huisdier) zullen veranderen!
Gepubliceerd: 11-08-2023 Laatste update: 25-03-2024

Huisdieren zijn fantastisch, maar laten we eerlijk zijn: soms kunnen ze ons op de proef stellen. Of het nu gaat om kattenhaar op de bank of een hond die niet graag pillen slikt, we hebben allemaal wel eens gedacht: "Er moet een betere manier zijn!" Nou, die is er. Ontdek hier 20 geniale huisdier hacks:

 1. Cool spelen met ijsblokjes: Op warme dagen zullen je huisdieren dankbaar zijn voor een ijsblokje om mee te spelen. Het is niet alleen verfrissend, maar ook een gratis en gezond speeltje.

 2. De stoelhangmat: Bevestig een zachte deken onder je stoel en kijk hoe je kat in zijn nieuwe troon klimt. Het biedt ze een eigen knusse ruimte zonder extra kosten.

  WIN-VLOERKLEED.png

 3. Babydoekjes voor pootjes: Snelle reiniging nodig? Babydoekjes zijn perfect voor het verwijderen van vuil en modder zonder het gedoe van een volledige wasbeurt.

 4. Stofzuigen zonder verstopping: Bevestig een oude panty of kous over de stofzuigerslang. Het vangt losse haren op en bespaart je het gedoe van verstopte filters.

 5. Dorst onderweg: Die opvouwbare stoffen waterbakjes zijn een zegen tijdens lange wandelingen. Je hond blijft gehydrateerd en je hoeft niet de hele tijd een zware waterfles mee te dragen.

 6. DIY dierensnacks: Met eenvoudige ingrediënten zoals gekookte kip of havermout kun je heerlijke en gezonde traktaties maken.

 7. Tennisbal magie: Stop een tennisbal in een oude sok. Dit goedkope speeltje houdt honden urenlang bezig.

 8. Thuisgemaakte krabpaal: Bespaar geld door je eigen krabpaal te maken. Een stuk hout, wat touw en een beetje creativiteit is alles wat je nodig hebt.

 9. Glanzende vacht: Een mengsel van stoffenverzachter en water kan helpen om die lastige klitten in vachten te verzachten.

 10. Speelgoed op orde: Houd speelgoed overzichtelijk en gemakkelijk toegankelijk in een speciale lade.

 11. Knusse truienbedden: Transformeer die oude wintertrui in het gezelligste bedje voor je huisdier.

 12. Groene vlooienbestrijding: Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder dat vlooien afstoot. Het is veilig en effectief, zonder de chemicaliën.

 13. Pindakaas plezier: Vul een Kong speeltje met pindakaas. Het zal je hond bezig houden én belonen.

 14. Schoon en simpel: Oude lakens zijn perfecte meubelhoezen. Ze beschermen tegen haren en ongelukjes en zijn wasmachine-bestendig.

 15. Frisse lucht, altijd: Een kamerspray met essentiële oliën zoals lavendel maskeert niet alleen geuren, maar kalmeert ook zenuwachtige huisdieren.

 16. De rubberen handschoen truc: Wrijf over meubels met een rubberen handschoen om haren gemakkelijk te verzamelen.

 17. Veilige badtijden: Een antislipmat in het bad biedt je huisdier meer grip en vermindert de stress tijdens het baden.

 18. Kattenkruid fun: Een oude sok gevuld met kattenkruid wordt het nieuwe favoriete speelgoed van je kat.

 19. Medicatie camouflage: Verberg pillen in lekkernijen zoals kaas of worst. Je huisdier zal de medicatie zonder gedoe innemen.

 20. Lachen met tandenpoetsen: Een vingerborstel maakt tandenpoetsen makkelijker en kan zelfs leuk zijn voor je huisdier.

Met deze hacks is het leven met je harige vriendje niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker! Probeer ze zelf uit en ervaar het verschil.

Lees ook

De top 50 leukste hondennamen voor een reu

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide