3265
De stoomreiniger: onmisbaar in je interieur
Gepubliceerd: 28-09-2020 Laatste update: 07-05-2022

Heb jij wel eens geknoeid op je mooie houten vloer, of op dat dure, prachtige kleed dat je uit Marokko hebt laten importeren? Dan zat je vast met je handen in het haar. Het is namelijk niet altijd makkelijk om hardnekkige vlekken van je vloer, accessoires of meubelen weg te krijgen. Ook zijn we ons steeds bewuster van de chemicaliën die in bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen zitten: we maken het liefste schoon zonder het milieu daarbij te belasten. De stoomreiniger is in bovenstaande situaties dé oplossing: in dit artikel vertellen we je alles over dit magische apparaat.

Wat is een stoomreiniger?

Velen zijn er lyrisch over: de stoomreiniger. Met dit huishoudelijke apparaat maak jij door middel van heet stoom je interieur spic en span. Je hebt geen emmer en dweil nodig: je vult het apparaat met water en gaat met bijbehorende opzetstukken aan de slag. De voordelen van een stoomreiniger zijn bijvoorbeeld dat je nooit meer op je knieën de vloer hoeft te schrobben, en dat je met verschillende opzetstukken verschillende hoekjes in je huis schoon krijgt – van het fornuis tot de ramen tot je vloer. Ook heb je door het reinigen met stoom geen schoonmaakmiddelen (en dus chemicialien) nodig om je woning echt goed schoon te krijgen: door de hoge temperatuur van het stoom dood je alle bacteriën en maak je hygiënisch schoon. Geen vervelende (en potentieel gevaarlijke) dampen in je woning dus, maar wel een net zo schoon resultaat. Daar houden we van!

De beste keuze in stoomreinigers

Als je op zoek gaat naar een stoomreiniger voor jouw interieur, is het goed om te weten dat er verschillende reinigers met opzetstukken op de markt zijn voor verschillende doeleinden. Zo bestaan er stoomreinigers met opzetstukken en vloerdoeken speciaal voor houten vloeren - die kwetsbaar kunnen zijn - maar voor de minder lastige tegelvloeren. Ook kun je met een stoomreiniger in de keuken en badkamer aan de slag: het fornuis, je sanitair en hoekjes en kieren worden blinkend schoon met de speciale opzetstukken. Je kunt er zelfs je ruiten en spiegels mee reinigen! Bepaal dus waar jij je stoomreiniger voor wilt gebruiken en welke opzetstukken je daar voor nodig hebt. Kom je er niet uit? Check dat de Stoomreiniger Top 10 van Coolblue: zo maak je altijd de juiste keuze.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Stoomreinigers of stoomzuigers?

In je zoektocht naar de beste stoomreiniger, zul je vast ook het woord stoomzuiger tegenkomen. Goed om te weten: er is slechts één verschil tussen een stoomreiniger en een stoomzuiger. Een stoomzuiger kan – naast het schoonmaken met stoom – ook stofzuigen. Handig voor de schoonmakers die het liefst met één apparaat werken: je stofzuiger is niet meer nodig met de stoomzuiger, die van alle markten thuis is. Voor welke stoomreiniger of stoomzuiger ga jij?

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide