2411
Terras schoonmaken? Geen druk, pak de hogedruk.
Gepubliceerd: 28-04-2021 Laatste update: 08-05-2022

Met blote voeten door je tuin lopen, bestaat er een ultiemer zomergevoel? Wij vinden van niet. Tenzij je hierna groene moddervoeten hebt, die onder het zand zitten. Hier is maar één oplossing voor, regelmatig je terras reinigen. Wellicht niet je favoriete bezigheid, maar met die zomerse dagen in gedachten is het toch een varkentje wat je in de lente echt even moet wassen. Wij helpen je op weg.

Iedereen kent ze wel, de oude vertrouwde stenen. Recht toe, recht aan, niks mis mee. Je kunt ze in alle soorten en maten krijgen maar het schoonmaken komt op hetzelfde neer. Bij stenen heb je het risico dat er onkruid tussen de naden doorgroeit, dit verwijderen kun je met een mesje doen op je knieën maar realiseer je wel dat dit veel tijd kost. Zeker bij kleine stenen zijn er nogal wat richeltjes waar je bij langs moet. Je kan dit ook doen met een hogedrukreiniger.

Deze pakt de meeste naden mee en zorgt er meteen voor dat de stenen zelf ook schoon worden. Want dat is natuurlijk vuilvanger nummer twee, de stenen zelf. Deze kunnen, zeker na een herfst en winter, er aardig verweerd uitzien. Groene en gele aanslag en wellicht de nodige modder. Warm water met zeep en allesreiniger op het terras gieten en schrobben met een bezem of goede borstel helpt al ontzettend, maar om het jezelf iets makkelijker te maken raden wij je een hogedrukreiniger te kopen. Deze hoeven tegenwoordig niet heel veel meer te kosten en zijn daarnaast geliefde objecten voor veel verschillende klusjes. En uitlenen aan je buurman is ook nog een optie, maak je meteen een goede beurt.

Naast echte stenen heb je ook nog tegels. Ook een hard materiaal maar zeker de duurdere natuurstenen hebben soms wel specifieke middelen nodig. Vraag hier de hovenier naar bij aanleg. Wanneer dit niet nodig is, dan kunnen we gewoon eerst gaan kijken in de keukenkastjes zoals allesreiniger, bakingsoda en natuurazijn. Alledrie geschikt voor je terras. Deze middelen kun je ook gebruiken bij houten vlonders. Hout is namelijk erg vatbaar voor groene aanslag, een goed middel specifiek voor (algen) aanslag raden we je wel aan om het hout mooi te houden. Achteraf het hout behandelen met een onderhoudsmiddel verlengd de houdbaarheid enorm.

Kortom, kijk naar waar je op loopt en pas daar je strategie op aan. Wanneer je het regelmatig doet dan zijn agressieve spullen niet nodig.  En wil je dat de aanslag geen aanslag op je conditie wordt? Investeer dan in een hogedrukreiniger.


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids