1899
Tuin op orde zonder gelazer, koop een bladblazer
Gepubliceerd: 14-04-2021 Laatste update: 17-10-2022

We beginnen deze blog meteen met een tip; Gebruik een bladblazer vooral níet voor 9 uur op zondagochtend want daar maak je wellicht geen vrienden mee in je wijk. Het geluid is wellicht ook het enige nadeel van een bladblazer.

In de tuin werken is leuk, maar er zijn altijd minder fijne klusjes. Deze los je op door het jezelf zo eenvoudig mogelijk te maken. Wij kunnen je dan ook zeker aanraden te investeren in een bladblazer, je hebt er jaren plezier én meteen resultaat van.

Zoals je in andere blogs al hebt kunnen lezen, zijn tegenwoordig bij bijna alle spullen op woongebied verschillende opties. Er zijn vaak veel zaken waar je rekening mee kunt houden voordat je een goede overwogen aanschaf doet.

Bij een bladblazer is meestal de eerste vraag: Waar en wanneer wil je hem voor gebruiken? Wanneer je een groot terrein schoon wilt blazen, dan kunnen wij ons voorstellen dat je niet met elektrische snoeren wilt klungelen. Ga dan voor een accu bladblazer of een benzine bladblazer.

Beiden zijn ideaal wanneer jij niet aan een draadje gebonden wilt zitten. Realiseer je wel dat de variant met benzine veel onderhoud vergt. Deze kun je dan wel weer bijvullen wanneer jij wilt, vervolgens kun je verder gaan. Dit is bij een accu anders, deze heeft een maximale duur en dan moet hij een tijd aan de lader. Ach, wellicht is het dan voor jou ook tijd om een pauze te nemen.

Daarnaast is er dus de optie om te kiezen voor dat touwtje, een elektrische bladblazer.  

Hiermee kun jij net zo lang doorgaan met blazen als je wilt of totdat je elektriciteitsrekening het toelaat. Je bereik is daarnaast wel kleiner want zoals we al zeiden; Je wordt aan het lijntje gehouden, de maximale lengte van jouw elektriciteitsdraad is de maximale reach. Aan jou de keuze wat past bij de situatie, voor het opgeruimd houden van gewone tuinen zien wij de elektrische optie vaak voorbijkomen.

Ook niet zo’n fan van de volgende stap bij het opruimen van bladeren: Het bij elkaar harken en opscheppen? Kunnen we ons voorstellen, daarom is er de optie om naast te blazen ook te zuigen. Ideaal, opgeruimd staat netjes. De bladzuigers zijn vaak wel iets prijziger want ze zijn voorzien van meer technologie.

De bladeren worden versnipperd en opgevangen in een bijbehorende opvangbak. Zoals je wellicht wel snapt, dit is wel voor de krachtpatsers onder ons want het levert een zak vol bladeren op.

Pas wel op met wat je opzuigt, zitten er takken en grote bladeren tussen dan is de kans op verstopping in de zogenaamde roter (het mechanisme wat maalt) groot. Nog even over de prijs, het maakt wel uit of je voor een ijzeren of plastic roteer systeem gaat. IJzer is duurder, maar maalt ook sneller en fijner.

Dan de laatste keuze die je moet maken, een koffer- of rugzakmodel bladblazer?

Dit klinkt alsof we op reis gaan maar dat is niet het geval. Zoals je misschien uit de naam al kan afleiden, bij de één draag je het gewicht van de blazer als een koffer in je hand en bij de ander doe je dit als een tas op je rug. Bij de meest gangbare modellen voor particulier gebruik zien we vaak het koffermodel, deze zijn meestal maar maximaal 5 kilo. Maar de zwaardere modellen? Daarmee kun je dus je rug op!

Hopelijk hebben we in deze blog je enigszins op weg kunnen helpen bij de juiste keuze voor een bladblazer. Want voor je het weet, zie je door de bladeren het bos niet meer.GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids