697
3 tips voor een kerstdiner om nooit te vergeten

Nog even en het is weer zover: de feestdagen waar ik elk jaar naar uitkijk. Nou is dit jaar wel wat anders verlopen dan we allemaal gewend zijn, maar met een beetje mazzel kunnen we eind december weer voorzichtig bij elkaar komen. Of dit nou met een grote groep is of een knus gezelschap van maximaal 4 gasten.

 

Ik deel graag mijn 3 basic tips waarmee je elk feestmaal onvergetelijk maakt.

Aankleden van de feesttafel

De feesttafel is toch wel de plek waar we het meeste tijd spenderen tijdens de feestdagen. En dat is maar goed ook, want hier worden de heerlijke gerechten en drankjes geserveerd!

Wanneer je aan de slag gaat met de decoratie van de feesttafel is het goed om hier een rode lijn in te trekken. Wanneer het feest een thema heeft kan je hier uiteraard goed op leunen als je kijkt naar kleur en decoratie stukken.Wanneer er geen thema is kun je wat losser gaan met de aankleding, maar zorg dat het niet te chaotisch wordt.

Leuke details zijn altijd kleine kaarsjes voor verlichting en natuurlijke items zoals takken en dennenappels om de najaarssfeer te vergroten.

De kans dat er tijdens het diner gemorst wordt, of dat het gourmetstel lekker gaat spetteren is groot. Het is daarom niet onverstandig om je tafel te beschermen met een laken of zeil. Het mooie is dat een kerst tafelzeil juist heel veel bij kan dragen aan de versiering van de feesttafel. Wil je toch pronken met je mooie eettafel? Dan kun je altijd gebruik maken van een transparante tafelbeschermer.

Een uitgedacht menu

Tijdens het diner speelt het eten natuurlijk een van de meest belangrijke rollen. Het is verstandig om van te voren heel goed duidelijk te hebben wat je wilt gaan serveren en wat hierbij gedronken gaat worden. Denk hierbij aan logische wijn en spijs combinaties zodat je bij het voor-, hoofd- en nagerecht wat lekkers te drinken hebt wat het gerecht complimenteert.

De dieetwensen en allergieën van de gasten is ook een heel belangrijk punt om bij stil te staan. Juist in deze tijd is het belangrijk om duidelijk te maken dat we om elkaar geven. Het is bijvoorbeeld heel fijn voor iemand met een lactose intolerantie dat er plantaardige boter gebruikt wordt tijdens het bakken en dat er geen melk in de sausjes zit. Zo voelen zij zich helemaal welkom.

Een feestelijk versierd huis

Naast de feesttafel is de decoratie van de rest van de ruimte ook belangrijk. Vergeet dus niet de kerstboom van stam tot piek helemaal piekfijn te versieren. Tijdens kerstfeesten is het natuurlijk heel leuk om gebruik te maken van een thema waarop je je hele inrichting kunt aanpassen. Dit kan zo simpel zijn als een bepaalde kleur die meer aandacht krijgt in de outfits en inrichting, of ga wat verder en kies een thema met een onderwerp uit van een film of andere fictieve wereld waar de hele familie gek van is.

Tijdens de feestdagen kan een sfeervolle, warme openhaard natuurlijk niet missen. Nou kan ik me voorstellen dat je misschien, net zoals ik,  helemaal geen openhaard hebt. Gelukkig springen Netflix en Youtube daar te hulp! Hier vind je voldoende knetterende haardvuurtjes die je op de achtergrond aan kunt zetten.

Als je al deze tips in gedachte houdt, dan kun je vervolgens je aandacht besteden aan het meest belangrijke van de avond: Ontspannen en genieten!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners