1020
Welke stof voor o.a. meubels moet ik kiezen als ik ze hip en kidsproof wil hebben?
Gepubliceerd: 06-10-2022 Laatste update: 12-02-2023

We ontvingen een vraag van Rocky (29). Zij vroeg zich af welke stof voor meubels ze zou moeten kiezen zodat deze kidsproof maar toch ook nog hip zijn. Onze woonstyliste Ina Harland uit Breukelen geeft antwoord.

wonenonline-stylist.jpg Antwoord van onze interieurstylist Ina Harland van In-A interieuradvies uit Breukelen; 

Als ouder denk je gelijk aan leer als je kleine kinderen hebt. Leer is makkelijk in onderhoud en dus gemakkelijk schoon te maken als er iets gemorst wordt. Maar leer is ook duur, glad, kan koud overkomen en wellicht past het niet in je interieur.

inspiratiebrochures1.png

Stoffen banken ogen warmer en voelen ook prettiger aan. En er zijn prima stoffen die je kan kiezen ook al heb je kleine kinderen. Denk bijvoorbeeld aan fluweel/velours. Een lekkere zachte stof die ook nog eens goed schoon te maken is. En wil je een stoere look, kies dan voor een ribfluweel/ribcord. Kies zeker niet voor een katoenenstof, daar wrijf je vlekken juist makkelijk in. Bovendien, als er gemorst is moet je sowieso niet gaan wrijven maar deppen! En het liefst met een schone (thee) doek.

Kies voor een melange kleur, daar vallen de vlekken minder op. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om banken te laten impregneren met een speciale coating die vuilafstotend is. 

Heb jij ook een woonvraag?
Loop jij al tijden met een prangende woonvraag rond? Grijp je kans! Onze woonstylisten beantwoorden (gratis) al jouw woonvragen. Klik hier en stel je vraag! Ben jij interieurstylist? Klik hier!

Wonenonline