682
Ik wil graag planten in mijn interieur die weinig aandacht nodig hebben, aanraders?

We ontvingen een woonvraag van Stef Tuin (66). Hij vraagt zich af welke planten weinig aandacht nodig hebben? Onze woonstyliste Ina Harland uit Breukelen geeft antwoord.

wonenonline-stylist.jpg Antwoord van onze interieurstylist Ina Harland van In-A interieuradvies uit Breukelen; 

Kamerplanten vormen een mooie aanvulling aan je interieur en, misschien nog wel belangrijker, ze leveren een bijdrage aan schone lucht. Planten hebben namelijk de eigenschap om de lucht te zuiveren. Maar als je niet zo van die groene vingers hebt, of weinig tijd om ze te verzorgen. Welke kies je dan? We hebben er 7 voor je geselecteerd:

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

  1. Monstera oftewel de gatenplant. Is erg makkelijk in verzorging en in verschillende grootte te verkrijgen. Houdt van lichte schaduw, groeit snel en houdt van een licht vochtige grond.
  2. Sanseveria oftewel Vrouwentong. Kan in zowel de schaduw als de zon staan. Heeft zeer weinig water nodig, dus een keertje overslaan, kan best. Is zeer sterk en kan zo’n 50cm hoog worden.
  3. Graslelie oftewel Zebragras. Houdt van halfschaduw/indirect zonlicht en heeft aan 1x per week een scheutje water genoeg. De Graslelie is gemakkelijk te stekken en kan ook voor hangplant doorgaan.
  4. Olifantenpoot houdt van indirect licht en heeft genoeg aan weinig water. 1x per 2 weken een scheut is genoeg. Kan zeer groot en oud worden.
  5. Cactussen zijn er in verschillende soorten en maten en houden van zonlicht en niet al te veel water. Zo’n eens in de 2-3 weken een scheut is genoeg. In de winter is 1 keer per maand zelfs voldoende. 
  6. Parapluplant Houdt van indirect zonlicht en veel water. De grond moet altijd vochtig blijven. De plant dankt zijn naam aan de parapluutjes die de bladen aan de stengel vormen. Vanwege de hogere luchtvochtigheid is het ook een perfecte badkamerplant.
  7. Luchtplantjes Deze hebben weinig tot geen wortels en kunnen dus op een schaal gelegd worden. Ze nemen water en voeding op vanuit de lucht. Af en toe besproeien of onderdompelen in lauw  water is voldoende. Kan zowel zon als indirecte zon verdragen.

Heb jij ook een woonvraag?
Loop jij al tijden met een prangende woonvraag rond? Grijp je kans! Onze woonstylisten beantwoorden (gratis) al jouw woonvragen. Klik hier en stel je vraag! Ben jij interieurstylist? Klik hier!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners