1932
Een musthave meubel in huis: de boekenkast
Gepubliceerd: 29-12-2020 Laatste update: 07-05-2022

Een meubel die niet kan ontbreken in je huis is een boekenkast! Deze zorgt ervoor dat je leuke decoraties kwijt kan of wat troepjes kan verbergen. Tijdens het uitzoeken van een nieuwe boekenkast is het belangrijk om te kijken wat jij een mooie stijl vindt. Daarnaast is het ook goed om te bedenken wat voor functie de boekenkast heeft; functioneel of decoratief.

In deze blog vertellen wij je alles over boekenkasten, hoe zij je huis kunnen verbeteren en hoe je deze kast kan inrichten.

Het inrichten van je kamers met een boekenkast

Een boekenkast maakt een ruimte net wat gezelliger. Je kan kiezen uit heel veel verschillende stijlen. Zo zijn er onder andere open-, houten-, vitrine- of industriële boekenkasten. Door een kast toe te voegen aan een kamer creëer je sfeer in je huis. Daarnaast is het ook de ideale manier om een lege ruimte in je kamer op te vullen. Het kan echt een statement zijn in een kamer.

Een grote lege ruimte in je kamer kan zorgen voor minder gezelligheid in je woning. Door een boekenkast toe te voegen kun je dit opvullen en leuk inrichten. Een kast kan ook je interieur stijl versterken. Ga voor een kast die in je huidige interieur past of kies voor een compleet nieuw design, waardoor je een eyecatcher krijgt.

Een industriële boekenkast

Een populaire stijl kast op dit moment is een robuuste boekenkast industrieel. Deze stijl kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling. Hierbij wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijk hout en donkere metalen. Ondanks dat het industrieel is, blijft het een warme sfeer geven.

Daarnaast ziet een industriële boekenkast er geleefd uit, wat een vintage vibe geeft. En wat is er dan mooier dan vintage papier in een boekenkast met vintage feeling. Zie jij het al voor je in een van de kamers in je huis? Prachtige boeken die naast elkaar staan in een houten met metalen kast. Je kan een boekenkast op zoveel manieren inrichten, de opties zijn eindeloos!

Je industriële boekenkast leuk inrichten

Er is niets leuker dan je boekenkast inrichten! Dit kan namelijk op veel verschillende manieren. Je kan je boekenkast echt als boekenkast gebruiken en je favoriete boeken hierin zetten. Daarnaast kan je er ook leuke decoraties inzetten, waaronder persoonlijke foto’s. Op deze manier gebruik je de kast niet alleen functioneel, maar ook decoratief.

Wanneer je voor de industriële boekenkast gaat kan je ook kiezen voor contrast. Deze kasten zijn vaak donker van kleur; hout met metaal. Een manier om dit een beetje op te leuken is door plantjes erin te zetten. De frisse groene kleur, naast de andere aardse tinten, combineert goed! Zo kan jij je boekenkast op verschillende manieren inrichten.

Tips om je boekenkast in te richten

Een boekenkast inrichten klinkt simpel. Helaas kan het ook lastig zijn om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat. Wanneer je te veel wilt laten zien in een boekenkast kan het te rommelig worden, maar wanneer je er bijna niets inzet lijkt het een groot meubel die alleen plek inneemt.

Wij hebben een paar tips voor je om mee te nemen wanneer jij je kast in gaat richten.

  • Zorg voor een systeem in je boekenkast, sorteer op grootte, auteur of kleur bijvoorbeeld
  • Zet niet al je boeken in de kast, maar combineer met decoraties
  • Plaats niet teveel kleine accessoires, dit lijkt snel rommelig
  • Zorg voor lege plekken in je boekenkast, zo kan je je ogen laten uitrusten
  • Zet je favoriete items die je wilt uitlichten in de boekenkast

Door deze tips mee te nemen wanneer jij je kast gaat inrichten creëer je een gestylede look.

Ga voor je nieuwe favoriete meubel: een boekenkast

Ben jij net zo enthousiast geworden over een boekenkast als dat wij zijn? Het is niet alleen praktisch om wat rommel in op te bergen, achter de deuren, maar ook juist om een kamer sfeer te geven. Zo kan jij ook je favoriete items uitlichten en een plekje geven. Een kast is onmisbaar in je woning. Zoals wij al zeiden, een boekenkast is een musthave meubel in jouw woning!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide