3549
De woonkamer inrichten: het belang van kasten
Gepubliceerd: 10-09-2019 Laatste update: 02-09-2020

De woonkamer is voor de meeste mensen de belangrijkste leefruimte: het moet een fijne plek zijn om je vrije uurtjes in door te brengen. Hoe zorg je er nu voor dat de woonkamer rust en een gezellige sfeer uitstraalt? Daar zijn veel manieren voor, maar voor een groot deel begint dit bij de kasten…

 

Alles een eigen plek
In de drukke tijden van nu hebben we extra veel behoefte aan een rustige plek om bij te komen. Beeld je het verschil eens in tussen een woonkamer mét en zonder kasten: dan wordt ineens duidelijk hoeveel invloed opbergruimte heeft op de rust in huis! Zorg daarom voor voldoende kasten met handige bergruimte, zodat alle spullen een vaste plek hebben. Niet alleen ziet de woonkamer er dan netter uit, je ruimt rommel ook sneller op als je weet waar het naartoe moet.

inspiratiebrochures1.png

Keuze uit kasten
Met welke kasten jij de woonkamer inricht is natuurlijk helemaal aan jou. In een dressoir met deuren en lades zijn je spulletjes echt uit het zicht. Maar je kunt ook bewust kiezen voor een vitrinekast waarin je mooiste wijnglazen extra goed uitkomen! Of een open boekenkast om je woonkamer gezellig mee aan te kleden.

Kasten op maat
Het kan soms best lastig zijn de juiste kast voor dat hoekje in de woonkamer te vinden. Of een kast die precies tussen het aanrechtblad en het lichtknopje past. Kasten op maat zijn dan de oplossing! Een mooi voorbeeld is het String kastensysteem. Hiermee kun je zelf een passende, stijlvolle kast maken voor in elk hoekje van het huis! De stijl van ontwerper Nils Strinning is slank, ruimtelijk en elegant: typisch Scandinavisch design.

Voor je mooiste decoraties
Wil je graag nog wat meer sfeer en persoonlijkheid toevoegen aan je woonkamerinterieur? Een kast met open compartimenten leent zich daar uitstekend voor. Zet er bijvoorbeeld je mooiste reissouvenirs in. Gebruik een paar planken voor foto’s van dierbaren. Vul een vitrinekast met jouw meest bijzondere verzameling. Als je de decoraties met zorg uitstalt, doet dit niets af aan de rust in jouw woonkamer.

Benadruk een woonstijl
Kasten zijn meer dan alleen functioneel. Je hebt keuze uit ontelbaar veel designs en omdat ze vaak een groot formaat hebben, vormen ze de ideale manier om een woonstijl mee te benadrukken. Een stellingkast van hout en metaal zorgt bijvoorbeeld voor een industriële look. Een klassieke wandkast met ornamenten brengt een romantische sfeer. De buffetkast van wit met naturel hout is typisch landelijk. En een dressoir met decoraties à Andy Warhol past perfect in een retro interieur. Aan jou de keuze!

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide