7072
Het Flexa Kleurentrends 2023 palet: Lush kleuren
Gepubliceerd: 15-09-2022 Laatste update: 18-09-2022

Het kleurpalet van 2023 is gerelateerd aan de trend ‘De voedende rol van de natuur op de geestelijke gezondheid’. Heleen: “De natuur geneest en brengt positiviteit. Het is aangetoond dat toegang tot groen diepgaande en positieve effecten heeft op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Het effect is zelfs zo groot dat er nu artsen zijn die ‘de natuur ingaan’ als therapie voorschrijven, zoals tuinieren of ‘bosbaden’.*

Om verbinding met de natuur te behouden is er behoefte aan een woonruimte die ondersteunt in uitdagende tijden. Het dient een plek te zijn waar je het buitenleven kunt aanraken, de natuur voelt en de verbondenheid ervaart.


Het Lush Kleurenpalet bestaat uit tinten geïnspireerd op tuinen en bossen. Groene kleuren, bruintinten en zachte lilatonen die ons een kalm en opgewekt gevoel geven en ons herinneren aan onze plek in de natuur.
* bron: New Scientist, 24 maart 2021/ ‘Green spaces aren’t just for nature they boost our mental health too’.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide