966
Scandinavische kersttrends: frisse ideeën voor feestelijke gezelligheid
Gepubliceerd: 07-12-2023 Laatste update: 13-12-2023

Als we het hebben over Scandinavische kersttrends, denken we meteen aan 'less is more'. Deze stijl staat in het teken van minimalisme, maar vergeet niet, eenvoud kan verrassend stijlvol zijn! In Scandinavische huizen vind je geen overdaad aan glitters of overdreven veel lichtjes. In plaats daarvan zien we strakke lijnen, een beperkt kleurenpalet en natuurlijke materialen. Stel je een houten tafel voor, versierd met enkele dennentakken en wat kaarsen - simpel, maar oh zo sfeervol.

Het kleurenpalet: als een sneeuwlandschap

Wit, grijs, en de kleuren van de aarde - dat zijn de kleuren die je in een Scandinavisch kersthuis aantreft. Deze kleuren zijn niet alleen een knipoog naar de winterse landschappen, maar zorgen ook voor een rustige uitstraling. Een witte kamer met grijze accenten en houten meubels - het is alsof je in een modern sneeuwhuisje stapt!

Een zee van lichtjes

Hoewel het buiten donker en koud is, brengen Scandinaviërs licht en warmte in hun huizen. Kaarsen, sfeerverlichting en lichtsnoeren zijn onmisbaar. Het is fascinerend hoe een paar goed geplaatste lichtjes een hele kamer kunnen transformeren in een knusse, uitnodigende ruimte.

inspiratiebrochures1.png

scandinavische-kerst-0003.png

Doe-het-zelf: persoonlijke touch

In Scandinavië is het een traditie om zelf kerstversieringen te maken. Dit geeft niet alleen een persoonlijke touch aan het interieur, maar het is ook een leuke activiteit om samen te doen. Denk aan het maken van papieren sterren of het versieren van kaarsenhouders. Dit is niet alleen leuk, maar ook een manier om de kerstversiering een persoonlijke draai te geven.

Moderne twist op traditie

De Scandinaviërs zijn niet bang om traditionele decoraties in een nieuw jasje te steken. Elk jaar zien we creatieve en moderne interpretaties van klassieke designs. Het resultaat is een mix van oud en nieuw, wat zorgt voor een frisse en unieke kerstsfeer.

scandinavische-kerst-0002.png

Groen denken: duurzame kerst

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de Scandinavische cultuur, en dit zie je ook terug in de kersttrends. Hergebruik van materialen, natuurlijke decoraties die langer meegaan en een voorkeur voor eco-vriendelijke producten zijn de norm. Het is niet alleen mooi, maar ook goed voor onze planeet.

Het belang van samenzijn

De kern van de Scandinavische kerst is samenzijn. Het gaat er niet om je huis te vullen met de nieuwste of duurste decoraties, maar om een warme en gezellige plek te creëren waar vrienden en familie kunnen genieten van elkaars gezelschap. Een eenvoudig versierd huis, maar vol met liefde en warmte.

Top 10 shoptips voor een Scandinavische kerst

Deze top 10 shoptips zijn zorgvuldig geselecteerd om je te helpen de essentie van een Scandinavische kerst te vangen. Van gezellige kaarsen tot stijlvol servies, elk item draagt bij aan het creëren van die kenmerkende, rustgevende sfeer.

De Scandinavische kersttrends laten zien dat je met een paar eenvoudige ingrediënten een hele fijne kerstsfeer kunt creëren. Het draait allemaal om de schoonheid van eenvoud, de warmte van samenzijn en het respect voor de natuur. De Scandinavische woonstijl is niet alleen een visueel genot, maar ook een herinnering aan wat echt belangrijk is tijdens de feestdagen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide