1568
Je huis versieren met kerstverlichting: 4 tips
Gepubliceerd: 21-12-2018 Laatste update: 02-03-2023

Nog maar enkele dagen tot het kerstmis is! Huizen worden in deze periode prachtig versierd. Het ene huis nog kleurrijker dan het andere. Van knipperende kerstverlichting tot kleurrijke lichtsnoeren. Om je huis op een juiste manier te voorzien van kerstverlichting delen we graag vier tips. Zo heb jij de perfecte versiering van jouw woning deze kerst!

Tip 1: Investeer in LED-verlichting

LED-verlichting heeft diverse voordelen. Zo is LED-verlichting enorm zuinig in gebruik. Wanneer je kiest voor veel kerstverlichting zal je door het gebruik van LED-verlichting slechts een kleine stijging zien in de energierekening. Daarnaast is LED-verlichting ook een veilige optie. De lampjes worden minder snel warm en zijn daardoor geschikt voor in de boom, een vaas of andere plekken waar je kerstverlichting wilt ophangen deze winter.

inspiratiebrochures1.png

Tip 2: Kies voor één tint kerstverlichting

Uitpakken doen we graag met kerst. Niet alleen met cadeautjes, maar ook met gezellige versiering. Wanneer je verschillende soorten verlichting ophangt, kan je woning er al snel uit zien als een kermis. Door de verschillende tinten licht ontstaat er geen eenheid. Kies er dus voor om hetzelfde snoer met kerstverlichting meerdere keren aan te schaffen en op te hangen of te kiezen voor dezelfde kleur verlichting of snoer. Hierdoor maak je van de lichtjes in de boom en voor het raam een gezellig geheel. Dit geldt ook voor bewegende lichtjes. Wanneer je kerstverlichting kiest die in verschillende ritmes knipperen, kan het geheel overweldigend worden. Kies voor rust en dezelfde ritmes. 

Tip 3: Maak gebruik van kerstverlichting op batterijen

Wil je iets in het midden van het raam plaatsen? Een vaas op tafel met kerstverlichting? Maak dan gebruik van kerstverlichting op batterijen! Bij diverse winkels koop je lampjessnoeren met een klein batterijenkastje eraan vast. Zo zet je de verlichting aan die jij passend vindt bij het moment, bespaar je stroom en heb je geen last van snoeren door de woning. Wellicht is het vragen van lampjessnoeren een origineel kerstcadeau om te vragen of geven. Neem een glazen vaas, plaats daarin wat kerstballen naar keuze, een lampjessnoer op batterijen en je hebt een sierlijk cadeau voor de feestdagen.

Tip 4: Ruim na de feestdagen de versiering netjes op

Wellicht ben je na de feestdagen helemaal klaar met de kerstversiering. Begrijpelijk, maar probeer een moment te kiezen waarop je de kerstverlichting geordend kan opruimen. Prop de kerstverlichting niet in één box. Daar krijg je volgend jaar enorm veel spijt van wanneer je de kerstversiering gaat ophangen! Er is een grote kans dat de lichtsnoeren door de war raken en je vervolgens uren bezig bent met het ontknopen van de snoeren. Ook is de kans op beschadiging vele malen groter. Rol de lichtsnoeren dus per stuk netjes op. Wellicht op een stuk karton en plaats ze voorzichtig in een grote ophangbox. Een kleine moeite, groot plezier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide