3729
Intratuin kersttrends 2021
Gepubliceerd: 12-10-2021

Tijdens de decembermaand zoeken mensen overal ter wereld toenadering tot elkaar, wordt er samen gezongen, delen we de tafel en verlichten we onze straten en woningen met fonkelende lampjes. Kerstmis hangt in de lucht en alles staat in het thema van samen zijn, knusheid en gezelligheid met een hoofdletter G.

Binnenshuis, buitenshuis, op straat, in de winkel, op school en in restaurants. Intratuin moedigt je dit jaar aan om de feestmaand te vieren op een manier die bij jou past: dit is jouw kerst, waar je alles doet zoals jij het wil, oftewel: Xmasmy way. Ga je voor een perfect gestylde tafel, kies je voor ‘over de top’ verlichting of houd je het juist lekker klein en intiem? De kerstspecialist presenteert het Kerst trendrapport 2021 met zes sprankelende kersttrends om hélemaal in de stemming te komen. Wat je stijl ook is!

1. Soft & Human

De Soft & Human trend staat in het teken van knusheid en gezellige sferen: menselijk contact na een lange tijd van afstand. Word jij blij van ronde vormen, zachte kleuren, pasteltekeningen, kashmir en velvet? Dan zit je bij Soft & Human helemaal goed. Deze kersttrend wordt gekenmerkt door zachte nudetinten – ton-sur-ton is the way to go – met af en toe een hint van lila. De bijpassende accessoires doen haast aaibaar aan en hebben veelal vrouwelijke vormen die doen denken aan een zachte vrouwendij of een rond gelaat. Oelala! De materialen bij Soft & Human zijn organisch, plooiend of geribd en perfect door imperfecties. Dat vinden we terug in bijvoorbeeld keramiek, zacht textiel, corduroy en riet- en vlechtwerk. En dacht je dat dessins en vazen met menselijke vormen so 2020 waren? Thinkagain! Ze passen perfect binnen Soft & Human en passen helemaal bij een knusse kerstinrichting.  

inspiratiebrochures1.png

Intratuin_Soft_human_Kerst_21.jpg

 

2. Botanic & Harmonious                    

De Botanic&Harmonious kersttrend gaat teruggaat naar de natuur en staat in het teken van rust en tijd voor jezelf. Naast landelijke accessoires speelt groen – en dan hebben we het niet alleen over de spar – een belangrijke rol in deze kerststijl. Letterlijk en figuurlijk: planten krijgen een plek naast de kerstboom en de kleur groen is ook in de accessoires bij deze stijl overheersend. In combinatie met goud en donkerroze en het gebruik van natuurlijke materialen als touw en aardewerk creëer je met deze stijl een heerlijk rustige en harmonieuze omgeving. Wat ook niet mag ontbreken: decoratieve beestjes in de vorm van hangers of clips, veel kaarsen, DIY-handwerkjes met droogbloemen en dessins met bloemen- en plantenmotief. Hallo rustgevende kerstsetting!

3. Craft & Re-use                            

Deze Craft& Re-use kersttrend geeft een frisse blik op de kerstdagen. Het draait allemaal om structuur, geometrische vormen en gerecyclede materialen – we denken aan onze toekomst. De stijl wordt gekenmerkt door een industrieel karakter en een stoere uitstraling. Geen overdaad aan accessoires maar natuurlijke materialen spelen de hoofdrol. Een cool, aards kleurenpalet met matte blauwe, oker en terra tinten en veel denim. De aandacht wordt getrokken door geometrische patronen gecombineerd met robuuste eyecatchers. Denk aan zelfgemaakte stukken zoals een kerstster met een metalen frame of ornamenten van keramiek. Be bold!

Intratuin_kerst_21_Craft_Re_use.jpg

 

4. Roman & History                            

De romantiek van het oude Rome. Marmeren zuilen, gedrapeerde stoffen en beelden van goddelijke adonissen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze trend is 100% romantisch en neemt een duik terug in de tijd. Roman &History is er een voor de liefhebber van historische elementen met een moderne, shiny twist. De stijl wordt gekenmerkt door wit en grijstinten met een touch of pink. De ondertoon is koel, maar de details in de accessoires maken het geheel sfeervol. Denk aan glimmende witte kerstballen met een reliëf in zilver, imposante franjes met een zijdeglans en gouden en zilveren details.

Intratuin_kerst_21_Roman_history.jpg

5. Magic & Miracles                            

Magic &Miracles geeft een wereld vol symboliek weer met aandacht voor de maan en sterren. Het is tijd voor een ode aan de natuur. Door de surrealistische effecten stappen we een wondere wereld binnen waarbij de fascinatie voor de magie van de natuur centraal staat. Denk aan een wonderlijk sprookjesbos! Donkere kleuren spelen hier een belangrijke rol – wees niet voorzichtig met zwart! – en combineren goed met glas en glittereffecten. De accessoires zijn stuk voor stuk eyecatchers vol symboliek denk aan dessins van planeten, sterrenbeelden, wolken en fascinerende natuurstructuren zoals een spinnenweb.

Intratuin_kerst_21_Magic_Miracles.jpg

6. Fire & Ice                                

Bij de Fire & Ice trend draait het allemaal om het knusse en warme wintergevoel binnen in tegenstelling tot de (ijs)koude en onvoorspelbare natuur buiten. Kerst zoals Kerst hoort te zijn. Om dit traditionele gevoel te ervaren staan de traditionele kerstkleuren – wit, rood, groen – centraal. Perfect in combinatie met goud, koper én zilver. Maar geef er ook gerust je eigen draai aan! Het gaat om een simpel geluksgevoel; denk aan het aantrekken van je favoriete gebreide wollen wintertrui, het samenzijn bij de openhaard of een zoen onder de mistletoe. Dacht je dat een nostalgische kerst altijd ouderwets is, deze stijl laat zien dat dit niet waar is. We zoeken eigentijdse kerstboompieken in de vorm van sterren of ijskristallen, stijlvolle herten en trendy kerstballen.

Intratuin_Kerst_21_fire_ice.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide