965
In 5 stappen naar de perfecte kunstkerstboom
Gepubliceerd: 31-07-2019

Kunstkerstbomen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Heerlijk, een boom die geen naalden verliest en altijd even mooi en vol blijft! Maar hoe kies je nu de perfecte kunstkerstboom voor in jouw woonkamer? Met deze 5 stappen:

 

Stap 1: herken kwaliteit
Een kunstkerstboom kopen doe je niet alleen voor nú, maar ook voor de nabije toekomst. Je wil er graag meerdere jaren van genieten, en dan is de boom de investering ook waard: voor een levende kerstboom betaal je immers elk jaar al gauw 30 euro. Maar hoe herken je kwaliteit?

inspiratiebrochures1.png

Bij duurzame kunstkerstbomen kun je zonder schade een tak ombuigen. De tak is dan voorzien van een stalen kern en is naaldvast. Ook is het belangrijk om te controleren of de boom brandvertragend werkt. Tot slot is een kwalitatief goede kunstkerstboom voorzien van een stevige standaard, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze omvalt. 

Stap 2: kies je formaat
Hou jij van dat échte Kerstgevoel? Dan kun je het beste een kerstboom kopen die de halve woonkamer vult. Of ga je toch liever voor een miniatuur boompje dat op de bijzettafel in de hoek past? Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in talloze formaten.

Stap 3: bepaal de juiste kleur
Of een kerstboom in jouw interieur past hangt niet alleen af van de kerstballen en slingers waarmee je de boom versiert. Kunstkerstbomen zijn namelijk in verschillende kleurtinten verkrijgbaar. Grofweg maken we onderscheid tussen groen en blauw: groen is sfeervol en fris, terwijl blauw echt dat winterse gevoel oproept.

Stap 4: kijk naar de naalden
Net als levende kerstbomen zijn kunstkerstbomen verkrijgbaar in verschillende soorten. Dat heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van de kunstkerstboom, maar ook op het gebruiksgemak. Zo zijn decoraties gemakkelijker op te hangen in kortnaaldige bomen met horizontale takken. Langnaaldige bomen met laaghangende takken zijn weliswaar iets lastiger te versieren, maar zien er met weinig decoraties al prachtig vol uit!

Stap 5: wil je lampjes?
Tot slot heb je bij kunstkerstbomen de luxe om te kiezen voor ingebouwde verlichting. Dan heb je geen gedoe met lampjes ophangen en ziet je kerstboom er meteen gezellig uit! Meestal vind je in kunstkerstbomen LED-verlichting: duurzaam en efficiënt. Kies voor dimbare lichtjes om de sfeer nog meer te kunnen versterken.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide