3795
DÉ STIJLTRENDS voor kerst 2018

Over hoeveel nachtjes is het eindelijk kerst? Voor sommigen een lastige vraag, maar voor de echte kerst diehard een simpel antwoord (56 nachtjes, ahum). Voor iedereen die eigenlijk niet meer kan wachten om alles – huis, kids, kat, hond - you name it! – in kerstsferen te brengen, heeft Intratuin dé kersttrends voor 2018 op een rijtje gezet.

 

SFEERBEELD-GROENTREND-(EERSTE-ALINEA)-(1).png

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

go green or go home
Groen, groener, groenst. We leven groen, we eten groener en we decoreren groener dan ooit. En deze groene trend verspreidt zich vrolijk verder naar kerst. Dit uit zich in de kleur groen en in natuurlijke (groene) kerstdecoratie. De urban jungle-trend, maar dan in kerstsferen: kokodama, dadeltakken, tillandsia en vetplantjes in een glazen bal in de boom. Daarnaast zijn de groene kerstboom vervangers - de Araucaria heterophylla (ook wel bekend als de kamerden), een pinus boompje, pinustakken en eucalyptus - dit jaar niet weg te denken tijdens de kerstdagen. 

SFEERBEELD-GROENTREND-(EERSTE-ALINEA)-(5).png

Ook een groene kerst vier je in 2 stijl, in vijf stijltrends om preciezer te zijn: frost delight, happy retro, denim blues, floral deluxe en coming home. Deze vijf stijlen zijn samengesteld door de trendwatchers van Intratuin en bieden eindeloos veel inspiratie voor een overdadig en instagram waardig kerst-interieur.

FROST-DELIGHT_Intr-kerst-2463---Kek-Mama.png

Frost Delight
Frost delight is waarschijnlijk de favoriet van mensen die hun pinterestbord vol hebben gepind met een Scandinavische interieurstijl. Denk aan houttonen, verse witte sneeuw en een sereen winterlandschap in de ochtend. Bij deze cleane stijl horen witte kleurtinten, zacht groen, warm grijs, zilver, goud en taupe. En natuurlijke decoratie!  Vergeet de winterdip, dit is een fijne winter wonder droom!

092018-IntratruinKerst-Trends-Los2.png

Happy Retro
Haaks hier tegenover staat de happy retro-stijl, de rebel onder de vijf. De enige regel bij deze trend: er zijn geen regels. Deze hippe stijl heeft een beetje lef en humor nodig en moet je stijlen met een knipoog. Dus mix die vintage kerstbal met die moderne piek en behang die jaren 60 design lamp met gouden kerstslingers. Veel geziene kleuren binnen deze stijl zijn okergeel, oud roze, brons en warme houttonen. Hand in hand met deze stijl gaan de planten uit de jaren 60 en 70, zoals de pannenkoekplant en de sanseveria. Die blijven booming, ook tijdens Kerstmis! De accessoires zijn - om een rustpunt te scheppen - vaak symmetrisch.

DENIM-BLUES_Intr-kerst-0349---kopie.png

Denim Blues
Stoer en stijlvol, dat is de denim blues-stijl. Deze trend laat zich makkelijk herkennen aan de sterke aanwezigheid van de blauwe denim kleur, een schapenvachtje over de bank en een detail van cognackleurig leer. Maar ook accessoires van kurk, aardewerk, steen en beton(look) zijn graag geziene gasten binnen deze stijl. De dominerende kleuren zijn betongrijs, cognac bruin en denimblauw. En inderdaad, deze stijltrend heeft ook zeker industriële en Scandinavische trekjes.

FLORAL-DELUXEIntr-kerst-1722-(2).png

Floral de Luxe
Dat overdaad zeker niet altijd schaadt bewijst de stijl floral deluxe.  Deze trend roept een gevoel van luxe op, van een grote en ultiem rijk gedekte tafel en weelderige boeketten in diep paars en rode tinten. Denk voor de uitvoering aan velvet stof, veren, chique servies en aan kleurtonen zoals aubergine, bordeaux rood, warm beige, turkoois, en goud. Champagne, anyone?

COMING-HOME-Intr-kerst-3300.png

Coming Home
Last maar absoluut niet least is de door velen begeerde coming home-stijl. Denk gezelligheid kent geen tijd, een knisperend haardvuur, warme sokken en chocolademelk met slagroom: het klassieke gevoel. De kleuren kerstrood, ossenrood, groen, wit, zilver en goud zwaaien de scepter binnen deze stijl.  

Lights Please
Geen kerst zonder kerstboom, en geen kerstboom zonder verlichting. Sfeervolle kerstverlichting is de onbetwiste gangmaker tijdens de decembermaand. Verlichting hangt allang niet meer alleen in de boom, maar door het hele huis. Lastig? Niet met ‘de gloeilamp’, een XXL gloeilamp gevuld met allemaal kleine lichtjes, in warm wit of multicolor (multicolor-kerstverlichting hotter dan ooit!). Daarnaast biedt Intratuin dit jaar een uitgebreide collectie Twinkly-verlichting aan, waarbij elk lampje afzonderlijk te programmeren is via de Twinklyapp. Innovatief en wel zo gemakkelijk, want met Twinkly bedien, time en dim je de kerstverlichting vanuit je luie stoel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners