2862
De 4 kersttrends van 2019
Gepubliceerd: 04-09-2019

De Christmasworld beurs in Frankfurt onthult elk jaar opnieuw de trends voor de aankomende Kerstdagen. Dit jaar hebben designers zich uitgeleefd in vier thema’s, waarin twee rode lijnen terugkomen: handwerk en inspiratie uit de natuur. Welke kerstversieringen mogen dit jaar jouw huis gezellig maken?

 

Tender festivities: kalm en vredig

inspiratiebrochures1.png

tender-chritmasworld-trends2019.jpg

De maan en de sterren vormen de inspiratiebron van het thema Tender festivities. Maanlicht en sterrenstof: het zijn de ingrediënten van een idyllische sprookjeskerst! Het kleurenpalet varieert van lichte pastel en parelmoer tot een koele goudtint. Lichteffecten, zoals gereflecteerd licht en een fijne mist, maken het sfeerbeeld compleet.

kersttrends-2019-tender-festivities33.jpg

De kerstversieringen in dit thema zijn gemaakt van delicaat glaswerk met zachte reliëfs of spiegeleffecten. Ook papier speelt een belangrijke rol in dit thema: met de fijne vouwen en plooien worden bovenaardse vormen gecreëerd. Voor een kalme en vredige Kerst! 

Essential ceremonies: natuurlijk en authentiek

essential-christmasworld-trends2019.jpg

DeEssential ceremonies stijl is de perfecte mix van modern en natuurlijk. Handgemaakte decoraties zorgen voor een authentieke sfeer in huis, zonder voorbij te gaan aan de trends van nu. Dek de tafel met serviesgoed en decoraties van natuurlijke, rustieke materialen: vol sfeer en karakter! Het type tafeldekking dat je ook graag op een fijne zondag ná de Kerstdagen gebruikt.

kersttrends-2019_essential-1.jpg

Aardse kleuren vind je in dit palet terug, gecombineerd met Matcha-groen. Matte en ruwe afwerkingen versterken de natuurlijke uitstraling van je Kerstversieringen. Een authentieke stijl die ons de rust verschaft waar we, zeker in de drukke Kersttijd, zoveel behoefte aan hebben!

Sweettraditions: vrolijk en bruisend

sweet-christmasworld-trends2019.jpg

Hou jij ook zo van de nostalgie van kerstverhalen- en films? Dan past deze trend helemaal bij jou! De stijl zit boordevol grappige en schattige details, zodat je woonkamer zich vult met die heerlijke jeugdige charme. Een trend vol klassieke versieringen om blij van te worden!

kersttrends-2019_sweet-traditions-1.jpg

Alleen al de kleuren maken vrolijk: gemberbrood, perzik, nougat, kokosnoot, evergreen en karamel zorgen samen voor een levendige Kerst. Ook de materialen, vormen en patronen zijn creatief. Van fantasierijk papierwerk tot gekleurd, melkachtig glas voorzien van ingewikkelde versieringen. Je vindt in deze SweetTraditionskersttrend veel Noorse patronen en tekeningen terug. Voor een klassieke en vrolijke Kerst!

Luminouscelebrations: betoverend en uniek

luminous-christmasworld-trends2019.jpg

Voor een betoverende en bruisende Kerst moet je bij het thema luminouscelebrations zijn! Feestelijke glitters wisselen af met sprankelende effecten en iriserende kerstkleding.

kersttrends-2019_sweet-luminous-1.jpg

Het kleurenpalet is ronduit levendig te noemen. Opvallende en intense tinten gaan samen met bijzondere effecten: veranderende metaalkleur, schaduwspel en glinsterende opalescentie. De kleuren komen extra mooi uit op de basis van donkere, elegante kleurtonen. Qua materialen vind je in deze Kersttrend pailletten, glinsterende schijven, veren en fluweel. Maar ook marmer en iriserend glaswerk maken deel uit van deze sprankelende kerstversieringen. Het is tijd voor een betoverende Kerst!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide