1701
5 redenen waarom je nu al kerstverlichting zou moeten kopen
Gepubliceerd: 16-04-2019 Laatste update: 20-03-2022

Kerstverlichting is iets waar we ons vooral in december mee bezighouden. Dat is de maand waarin je de spullen van de zolder haalt en de boel in huis gaat decoreren. Toch is dat niet het ideale moment om de kerstspullen te kopen. Dat kun je veel beter in het voorjaar of de zomer doen. Waarom? Dit zijnvijf redenen waarom je nu al deze verlichting zou moeten kopen.

1. Het is goedkoper
Feit: kerstverlichting is het duurst in de periode rond kerst. Daarna krijg je een periode waarin de aanbieders er maar heel weinig van verkopen. Om de verkoop wat te stimuleren wordt de verlichting goedkoper aangeboden. Je ziet vanaf oktober de prijzen vanzelf weer hoger worden. Kerstverlichting is het duurst in december, ongeacht of het een "aanbieding" wordt genoemd of niet.

2. Er is uitverkoop
Veel aanbieders willen van (een deel van) hun oude collectie af. Bepaalde items gaan uit het assortiment en er komen andere voor in de plaats. Met name kerstboom verlichting verandertsnel, maar ook kerstverlichting buiten is aan trends onderhevig. De items van de oude collectie die nog niet verkocht zijn, worden in het begin van het jaar in de uitverkoop gedaan. Je vindt artikelen met enorme kortingen, terwijl er eigenlijk niets mis mee is. Voor koopjesjagers is dit het ideale moment om alvast spullen voor volgende winter te kopen.

inspiratiebrochures1.png

3. Kerstverlichting voor sfeer onder de overkapping
Wie zegt dat verlichting voor de kerst alleen in december gebruikt kan worden? Als je een veranda of overkapping hebt, is kerstboom verlichting ideaal om extra sfeer te creëren. De kleine lampjes geven veel meer gezelligheid dan grote lampen. Bovendien kost LED kerstverlichting nauwelijks energie, waardoor het ook nog eens een goede keus is om het stroomverbruik in de tuin te beperken terwijl je het wel gezellig maakt.

4. Kerstlampjes in de tuin
Ook gewoon in de tuin zijn kerstlampjes helemaal niet gek. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om je pad te verlichten of om objecten te beschijnen. De kerstlampjes zijn een hartstikke leuke én voordelige manier om de tuin te verlichten en op te laten vallen. Bovendien heb je dan ook geen grondkabel of installatie nodig: het is een kwestie van het snoer aansluiten op netstroom en klaar ben je! Natuurlijk gebruik je wel speciale spullen voor buiten, want binnenverlichting is niet bestand tegen regen/vocht.

5. Zelf je kerstlampjes aanpassen
Je kunt zelf hele leuke bolletjes maken. Als je creatief bent kun je kleine lampenkapjes maken of bolletjes om over de kerstlampjes heen te schuiven. Zo krijgen de kerstlampjes een heel ander uiterlijk en passen ze misschien voor jouw smaak nog beter bij het seizoen. Je kunt ze op die manier ook zodanig veranderen dat ze niet meer echt lijken op kerstspullen. Je kunt het dan helemaal mooi gebruiken in de tuin of zelfs binnenshuis in de zomermaanden. Zo is deze feestverlichting bijvoorbeeld ook heel geschikt om de slaapkamer sfeervoller te maken.

Kerstverlichting kopen lijkt heel raar om te doen in het voorjaar. Toch is dit juist het ideale moment om je slag te slaan. Door nu te kopen bespaar je best veel geld. Bovendien kun je de lampjes ook heel goed in andere seizoenen gebruiken en niet alleen in de winter.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide