2767
3 manieren om je huis deze kerst nóg gezelliger te maken
Gepubliceerd: 03-11-2019 Laatste update: 01-11-2019

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat de feestdagen ook steeds dichterbij komen. Nog even en we kunnen ons we weer helemaal tonnetjerond eten tijdens het kerstdiner, terwijl we genieten van Mariah Carey’sAll I want for Christmas en alle gezellige kerstverlichting en -decoraties. Jouw huis mag uiteraard ook niet achterblijven dit jaar. Met onze tips maak je het thuis allemaal nog nét even wat gezelliger dit jaar, want allyou want for Christmas is natuurlijk het meest unieke (kerst)huis van de straat!

 

  1. Bouw je eigen kerstdorp

Naar het tuincentrum gaan is in de laatste maanden van het jaar een hele belevenis. Het drukst is het altijd bij de kerstdorpen, waar poppetjes over hele kleine schaatsbanen schaatsen of van miniatuur-heuveltjes skiën. Alle kleine gekleurde en verlichte kersthuisjes in zo’n dorp geven je direct een warm gevoel vanbinnen. Gelukkig kun je dat gevoel ook mee naar huis nemen, door dit jaar zelf wat kersthuisjes aan te schaffen. Met slechts een paar van dit soort miniatuur-huizen kun je thuis al een kleine variant creëren van het gigantische kerstdorp dat je in het tuincentrum gezien hebt. Gooi er wat nepsneeuw, poppetjes en kleine boompjes bij en je geniet je ook thuis van de gezellige lichtjes en het vrolijke tafereel.

inspiratiebrochures1.png

Heb je niet zo’n groot budget dit jaar (of ga je alles al uitgeven aan al die cadeautjes voor de hele familie)? Ook één huisje is al leuk. Kersthuisjes zien er namelijk vrolijk uit en zijn vaak voorzien van (led-)verlichting, waardoor dit altijd een leuk accessoire is. Zet er bijvoorbeeld eentje onder, bij of naast de kerstboom of juist op de vensterbank of het dressoir.

  1. Ga voor een unieke kerstboom

Hoewel een kerstboom altijd leuk en sfeervol is, kun je het dit jaar ook eens over een andere boeg gooien. Door je eigen kerstboom te creëren ben je namelijk extra origineel. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld de leuke (kerst)foto’s van vorig jaar hergebruiken door deze in de vorm van een kerstboom op de muur plakken. Eromheen hang je eventueel een lichtslinger op. Zo creëer je in een paar eenvoudige stappen een unieke kerstboom én kun je weer extra genieten van je al je mooie foto’s. Ditzelfde kun je ook doen met de kerstkaarten (als je die niet allemaal online gekregen hebt natuurlijk).

Heb je toch een voorkeur voor de oude vertrouwde (kunst)kerstboom? Dat snappen we wel. Toch kun je deze ook origineler te maken, bijvoorbeeld door te gaan voor gekleurde kerstverlichting. Hiermee ziet de kerstboom er gelijk heel anders uit dan met de traditionele kerstverlichting.

  1. Maak je eigen adventkalender

Van een adventkalender heb je de hele decembermaand plezier. In de traditionele kalenders vinden kinderen van 1 tot 24 december achter elk deurtje een lekker chocolaatje, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg aftelkalenders voor volwassenen, bijvoorbeeld van bekende cosmeticamerken. Hoe leuk is het namelijk om bijna de hele maand elke dag een cadeautje te krijgen?

Ook zelf kun je zo’n kalender creëren voor een familielid of een vriend. Dit is heel simpel: plak bijvoorbeeld 24 (gekleurde) envelopjes op de muur waarin je een klein cadeautje stopt (of een lief kaartje). Als je weinig ruimte hebt of graag grotere cadeaus wilt geven kun je natuurlijk ook een briefje in de envelop stoppen waarop je laat weten waar je dat leuke cadeautje in huis verstopt hebt. Dit kun je ook doen als je 24 knijpers aan de wand bevestigt, waar je de briefjes in ophangt. Een letterbak kan ook perfect dienstdoen als adventkalender. En voor iedereen die niet zo creatief is, zijn er tegenwoordig gelukkig ook een hoop kant-en-klare adventkalenders te koop.

Met al onze tips heb je dit jaar zeker het leukste (en meest unieke) kerst-huis van de straat, inclusief je eigen kerstdorp, unieke kerstboom en zelfgemaakte adventkalender. It’s beginning to look a lot like Christmas!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide