890
Studio Annika: Hoe je een interieur creëert dat bij je past
Gepubliceerd: 12-01-2023

Het nieuwe jaar is weer volop begonnen. Een mooi moment om aan de slag te gaan met jouw interieur. Dit kan je het beste goed aanpakken. Je wilt een huis dat écht bij je past en geen miskopen doen. Interieurontwerper Annika Vermey van Studio Annika heeft een duidelijke visie, zij zegt: “Te vaak zie je dat interieurs op elkaar gaan lijken, een beetje saai zijn en dat persoonlijkheid ontbreekt. Dat kan anders!”. Een paar tips van Annika voor voordat je aan de slag gaat met je interieur.

  • Begin! Begin! Begin!

Het is net als met alle goede voornemens: je moet wel gaan beginnen! Dat is voor veel mensen waar het wringt, zo verklaart Annika van Studio Annika. “Ze weten niet waar te beginnen. Vaak heb je al wat staan aan meubels, of je hebt al een nieuwe bank gekocht maar die past toch niet zo goed. Of je rolt van het een in het ander: als je de keuken gaat aanpakken, moet je ook de vloer doen.  Door te starten vanuit een plan zorg je dat je doordacht aan de slag kan met je nieuwe interieur.”

  • Breng jouw woonwensen in kaart

Jouw woonwensen in kaart brengen is een goed startpunt. Hoe leef je graag? Wat bevalt wel en niet? Bij welke sfeer voel jij je thuis? Lees je graag aan tafel op juist op de bank. Het helpt om dit inzichtelijk te maken.

inspiratiebrochures1.png

Bedenk wat je graag anders ziet. Neem daarin ook de vloer, keuken etc mee. Ook als je niet alles meteen wilt doen, is het handig dit onderdeel te maken van je plan. Dit is de basis voor alle vervolgstappen.

  • Zorg voor een 2D plattegrond

Er zijn heel wat mensen die hun meubels te groot of te klein kopen. Zonde en zeker niet nodig. Een 2D plattegrond zorgt ervoor dat je weet wat de meest ideale indeling van de ruimte is, welke past bij jouw woonwensen. Annika zegt hierover: “Dit is echt een belangrijk onderdeel wat vaak vergeten wordt. Voor mijn klanten maak ik altijd een indelingsplattegrond, zodat je goed de looproutes ziet en de maatvoering van de meubels. Vaak levert dit ideeën op waar mensen zelf nog niet aan hebben gedacht.”

  • Jouw persoonlijkheid en stijl inbrengen

Laat je niet te veel leiden door alle trends op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Kies voor jouw eigen, unieke interieur. Annika: “Maak een persoonlijk moodboard. Dit neem je mee als je gaat shoppen. In mijn projecten is dit onderdeel van het interieurplan. Samen met een meubelplan kan je vervolgens heel gericht gaan winkelen en doe je geen miskopen meer. Denk dus gericht na over welk type meubels passen bij jouw sfeerbeeld. Door iets ‘eigens’ toe te voegen, bijvoorbeeld vintage meubels, kunst of foto’s zorg je voor extra persoonlijkheid in je interieur”.

  • Kies voor kleur

Wil je een sfeervol huis, durf dan te kiezen voor kleur. Annika: “Of je nu een kleurrijk huis wilt of juist meer minimalistisch, kleur kan ontzettend veel toevoegen aan je interieur.De juiste mix van kleuren en materialen maakt echt het verschil. Je ziet in 2023 zowel veel kleurrijke interieurs als interieurs met veel beige tinten.”

Wil je meer tips ontvangen download dan gratis de 8 tips van Studio Annika als je aan de slag wilt met jouw nieuwe interieur vanuit een plan. Ook als je gaat verbouwen of een nieuwbouwhuis hebt gekocht, zijn er tips te downloaden op de site.

Studio Annika is een interieurontwerpstudio. Als specialist in verbouwen, nieuwbouwwoningen en make-overs helpt zij mensen aan een interieur dat bij ze past.


Dit artikel is geschreven door onze interieurstylist Studio Annika. Ben jij interieurstylist en lijkt het je ook leuk om jouw diensten onder de aandacht te brengen op Wonenonline.nl? Klik dan hier

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide