4427
Opgeruimd staat netjes! 7 tips voor schoenenrekken
Gepubliceerd: 07-09-2020 Laatste update: 12-09-2023

Een opgeruimde hal is fijn thuiskomen. Daarvoor heb je natuurlijk een goed schoenenrek nodig. Hieronder vind je 7 tips voor het kiezen van je ideale schoenenrek.

1: Hoeveel ruimte heb je?

Voordat je een schoenenrek of schoenenkast kiest, is het handig om even de beschikbare ruimte op te meten. Als je een kleine gang hebt, kan je het beste voor een klein exemplaar gaan om het niet te propperig te maken. Passen je schoenen daar niet op? Berg schoenen die je weinig draagt dan ergens anders op.

2: Een staand rek of een rek aan de muur of deur?

Wil jij een staand schoenenrek of liever een rek aan de muur of misschien wel aan de deur? Een staand schoenenrek is makkelijk omdat je niet hoeft te boren. Rekjes aan de muur hebben als voordeel dat ze minder ruimte innemen. Ook kan je meerdere rekken boven elkaar hangen om zo meer opbergruimte te creëren. Met schoonmaken is het ook handig als het rek niet op de grond staat, zo stofzuig je er gemakkelijk onderdoor. Heb je heel weinig ruimte dan is een schoenenrek aan de deur misschien de oplossing voor jou!

inspiratiebrochures1.png

3: Kapstokcombi

Een combinatie van een kapstok en schoenenrek is ook een goede optie. Zo krijg je een mooi geheel en hoef je niet op zoek naar een matchende kapstok.

4: Hoeveel schoenen wil je opbergen?

schoenenkast-met-deurtjes.jpg

Hoeveel schoenen wil je kwijt kunnen? Tel niet alleen de schoenen van jouw huishouden, maar houd ook rekening met eventueel bezoek. En houd altijd wat ruimte voor groei over, de kans is groot dat er toch weer extra schoenen bijkomen. Bovendien bergt het gewoon fijner op als het rek niet tjokvol zit. Wil je al die schoenen liever niet in het zicht? Kies dan voor een schoenenkast met deurtjes. Lekker opgeruimd.

5: Een handig bankje

schoenenkast-met-bank.jpg

Zit je graag terwijl je je schoenen aandoet? Dan is een schoenenkast met bankje aan de bovenkant een aanrader. Ook als je kleine kinderen hebt die je helpt met schoenen aandoen is een bankje fijn.

6: Dichte planken of buizen?

buizenschoenenrek.jpg

Kies jij voor een schoenenrek met dichte planken of buizen? Dichte planken staan erg mooi, maar kosten wel net wat meer moeite met schoonmaken. Stof en viezigheid van je schoenen blijft immers allemaal op de plankjes liggen… en dus moet je ze regelmatig even leeghalen voor een poetsbeurt. Ga je voor buizen? Dan valt de viezigheid gewoon op de grond eronder en stofzuig je het zo op.

7: Showen

Ben jij gek op je schoenen? Dan is het een tof idee om allemaal losse rekjes of plankjes aan je muur te hangen en je schoenen hierop uit te stallen.

Heb je meer tips nodig? Kijk dan ook naar deze inspiratieartikelen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide