2887
Een schoenenkast kopen? Lees deze tips!
Gepubliceerd: 05-02-2021 Laatste update: 12-09-2023

Iedereen heeft tegenwoordig meerdere paren schoenen. Het gevolg? Ze liggen op de mat, naast de kapstok en onder de bank. Zijn jullie die rondslingerende schoenen ook zo zat? Tijd om een handige schoenenkast te kopen. Maar welke soorten zijn er en waar moet je op letten?

Waar zet je hem neer?

De allereerste stap bij een schoenenkast kopen, is bepalen hoeveel ruimte je ervoor over hebt. Er zijn namelijk schoenenkasten die zelfs in een smalle gang niet in de weg staan. Deze zien eruit als een ladekast, maar zodra je hem opendoet, verschijnt een handig opbergvak waar je vaak meerdere paren in kwijt kunt. Ook is het belangrijk te bepalen hoeveel paar schoenen je in de kast kwijt wilt. Uiteraard ligt het er ook aan met hoeveel personen je je woning deelt.Hoe meer schoenen, hoe meer ruimte je nodig hebt, maar ook hoe meer mensen, hoe hoger de schoenenberg!

Bij elke stijl een passende kast

Je kunt dus voor je schoenen rekken en kasten aanschaffen. Omdat deze beide in diverse uitvoeringen en stijlen te koop zijn, is er altijd wel een schoenenkast die bij jouw woonstijl en/of inrichting past. Wil je niet te veel nadruk leggen op de schoenenkast, schaf dan niet zo’n grote aan. Je kunt er dan voor kiezen om per seizoen alleen je wekelijks gebruikte schoenen erin te stoppen. De rest van je schoenencollectie zet je elders in je woning. En draag jij vooral laarzen? Houd er dan rekening mee dat deze groter zijn dan de gemiddelde sneaker.

Open of dicht

Als de schoenenopbergkast niet in het zicht staat – bijvoorbeeld in de garage – is het uiterlijk misschien minder belangrijk. Je kunt in dat geval ook kiezen voor een eenvoudig rekje. Deze zijn er in allerlei maten. Nadeel van deze rekken is dat het nogal rommelig oogt. Wil je toch dat het bij je voor- of achterdeur een beetje netjes blijft? Kies dan een dichte schoenenkast. Eventueel met meerdere functies. Zo heb je bijvoorbeeld kasten die tegelijkertijd kapstok zijn en waar je ook een handig bakje kwijt kunt voor je sleutels, een plankje voor je hoed of een vak waarin je je tas neerzet. Tot slot, vind jij al je schoenen juist het uitstallen waard? Dan is die open kast top voor jouw eigen schoenenexpositie!

Heb je meer tips nodig? Kijk dan ook naar deze inspiratieartikelen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide