2508
Badkamerkraan kopen? Dit moet je weten!
Gepubliceerd: 27-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Als je een nieuwe badkamer wilt, verbaas je je over de hoeveelheid kranen waar je uit kunt kiezen. Niet alleen qua soorten, ook qua modellen en materialen. Voordat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij voor je uitgezocht wat je moet weten over badkamerkranen.

Soorten badkamerkranen

Alleen al in de badkamer heb je meerdere kranen nodig. Zo is er de kraan boven je wastafel, de kraan in de douche en de kraan bij je bad. Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn ook nog inbouwkranen en watervalkranen. Heb je een bidet of een fontein in je badkamer? Koop dan respectievelijk een bidetkraan of een fonteinkraan. De meeste kranen zijn gemaakt van chroomkleurig rvs, hoewel goud, koper en messing terrein winnen. En wat dacht je van een mat zwarte kraan? Heel stijlvol!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een badkamerkraan?

Het is belangrijk dat je een nieuwe kraan in dezelfde maat koopt als de kraan die je vervangt. Vervolgens is het verstandig na te denken over de manier van bedienen, wil je een kraan met draaiknoppen of liever een mengkraan een hendel? In een nieuwe badkamer kun je er ook voor kiezen om de kraan in te laten bouwen. In dat geval zijn alleen essentiële onderdelen zichtbaar en zit de rest achter de muur, inclusief de watertoevoer. Heb je een dubbele wastafel? Vergeet dan niet twee wastafelkranen aan te schaffen!

Accessoires voor badkamerkranen

Bij een kraan koop je vaak een compleet pakket, inclusief accessoires. Maar soms moet een enkel onderdeel vervangen worden. Handig om te weten dus dat je een rozet of een aansluiting los aan kunt schaffen.

Een badkamerkraan schoonmaken

Een matte zwarte kraan heeft dan wel een stijlvolle uitstraling, het vergt wel een extra schoonmaakbeurt.Op zwart zie je immers kalkaanslag sneller. Sommige zwarte kranen zijn ook kwetsbaar en hebben snel krassen. Een chromen douchekraan maak je snel schoon met warm water en schoonmaakazijn, maar een matzwarte wastafelkraan ook. Groene zeep, citroensap of witte azijn zijn ook handige schoonmaakmiddeltjes voor badkamerkranen.

Een badkamerkraan plaatsen

Ben je eruit en heb je de nieuw badkamerkraan aangeschaft? Dan kun je deze zelf plaatsen of het door een vakman laten doen. Als je het zelf doet volg dan nauwkeurig de installatiehandleiding die bij de kraan wordt meegeleverd. Wil je de kraan liever laten plaatsen door een professional? Start dan eerst met gratis offertes aanvragen en vergelijken om te kijken wat het laten plaatsen van een badkamerkraan kost.

Lees ook:
Alles over het kopen van een douchekraan en alles over het kopen van een badkraan en alles over het kopen van een wastafelkraan


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide