2153
Waar let je op bij het kopen van een wastafelkraan, onze tips!
Gepubliceerd: 03-03-2021 Laatste update: 17-04-2022

Eerst  je handen wassen! Wie is er niet groot geworden met deze opmerking. Om dit iets fijner te maken, helpt misschien het wassen bij een mooie én goede kraan. Water wat snel op de juiste temperatuur is en een kraan die eenvoudig aangaat is daarbij belangrijk. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe wastafelkraan? Wij helpen je op weg.

Welk wastafelkraan past bij jou?

Om te bepalen waaruit je kan kiezen qua wastafelkranen is het goed om je te realiseren of je een opbouw, inbouw of staande wastafelkraan wilt. Dit hangt niet alleen van jouw eigen voorkeur af, maar ook van de specifieke situatie. Soms is een muur simpelweg niet geschikt voor een inbouwvariant. Bekijk dit voor het bestellen goed, wellicht met wat advies van een expert.

De keuze in wastafelkranen is reuze.

Je zult zien dat wanneer je een keuze gaat maken er veel opties zijn. Om te beginnen met de klassieke opbouwkraan. Deze plaats je op de muur met de leidingen los, dit zie je echter tegenwoordig bijna niet meer. We gaan dan ook snel over naar de inbouw wastafelkraan. Door het inbouwen van de kraan krijg je een strakke en overzichtelijke uitstraling en is tevens goed schoon te houden. Realiseer je wel dat het wegwerken van de ‘achterkant’ een lastig klusje kan zijn, maar het resultaat is vaak prachtig.

Dan de opbouwwastafelkraan, oftewel de staande wastafelkraan. Deze plaats je op de rand van de wastafel en is een veelvoorkomende variant. De leiding gaat automatisch onderin de wastafel, de rand goed afkitten en je kan weer jaren vooruit. Deze variant zien we ook vaak bij mensen die een nieuwe kraan nodig hebben, maar geen zin hebben in een complete verbouwing.

Wat heb ik allemaal nodig voor een wastafelkraan?

Wellicht heb je nog niet alles in huis óf gewoonweg niet een geheel nieuwe kraan nodig. Dan is het ook mogelijk om alle diverse wastafelkraan onderdelen los te bestellen. Een lekkage zien we bij een wastafelkraan veelvuldig, dit komt dus ook weer deels door je moeder; We wassen vaak onze handen! Kijk eerst goed waar het knelt, mocht je dus tevreden zijn over je oude exemplaar dan is een deel vervangen gewoon mogelijk.

Speciaal voor de gadget liefhebbers

Mocht je het écht zeer schoon willen houden óf gek zijn op technische snufjes? Dan raden wij je een wastafelkraan met sensor aan. Je hoeft dan alleen maar je handen voor een sensor langs te halen en de kraan gaat aan. Ook super handig voor kinderen, kunnen ze al snel hun eigen handen wassen.

Kies jouw look

Dan zijn we aangekomen bij het leukste, de mooiste kraan voor jouw situatie uitkiezen. Ga je voor retro, modern of juist een combinatie. In de strakke badkamers zie je tegenwoordig ook meer het gebruik van kleur, of eigenlijk weinig kleur. Hier wordt de trend van zwart/wit doorgevoerd zoals in andere kamers in huizen tegenwoordig ook populair is. Een mat zwarte kraan heeft een moderne en stijlvolle uitstralen en laten we eerlijk zijn, zwart in combinatie met mat zorgt ervoor dat niet elk spatje zichtbaar is. Laat je inspireren door social media en geef jouw badkamer nét dat extra tintje.

Kortom, maak van handen wassen een feestje

Een compleet plaatje valt of staat vaak met de details, een wastafelkraan is hier een voorbeeld van. Zoals je hebt kunnen lezen beperkt het kiezen zich niet tot alleen de uitstraling maar ook naar functionaliteit. Vergeet tevens niet het aspect van veiligheid, sommige kranen zijn eenvoudiger te bedienen dan andere. Voor jou handig, voor kinderen wellicht gevaarlijk. Dan hebben we het nog niet eens over het prijsverschil gehad. Het verschil zit vaak in het gebruikte materiaal, de vormgeving en de bijgeleverde onderdelen. Goedkope opties zijn soms prima, maar soms kan dit ook ervoor zorgen dat je vrij snel weer een nieuwe moet aanschaffen wegens beperkte kwaliteit. Wil je de verschillen inzichtelijk maken, vraag dan gratis offertes aan en vergelijk jouw favorieten!

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide