7639
Back tothe fifties: de retro woonstijl

Een van de leukste manieren om je interieur in te richten is met de retro woonstijl, en dan vooral the fifties: een mix van rock ’n roll, Marilyn Monroe en jukeboxen. Wil jij je woonkamer graag een frisse make- over geven in retro stijl? Wij helpen je op weg!

Retro of vintage?
Laten we beginnen met een uitleg over de woonstijlen retro en vintage. Deze worden namelijk door elkaar gebruikt, maar zijn eigenlijk heel gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. Retro meubels en accessoires zijn nieuw ontworpen producten, gebaseerd op de stijl van de jaren ’20 tot ’80. Vintage meubels komen werkelijk uit die periode, en soms nog verder terug.

Vintage meubels hoeven niet tweedehands te zijn: misschien staat in jullie huis al sinds 1954 dezelfde groene fauteuil. Ook de term retro wordt, vanuit commercieel oogpunt, wel eens gebruikt voor vintage meubels die al jaren oud zijn. Gelukkig kun je de twee stijlen heel goed door elkaar gebruiken!

Happy the Peppy
Van alle retro stijlen is de jaren ’50 woonstijl het meest populair. Dat is niet zo vreemd, want the fifties knallen van de positieve energie en gezelligheid! In de naoorlogse jaren heerste inderdaad een hernieuwd gevoel van optimisme, met een baby-boom en excentrieke iconen als gevolg.

back-tothe-fifties-de-retro-woonstijl

Deze iconen kun je heel goed gebruiken in je interieur, om een echte jaren ’50 look te creëren. Denk aan retro beelden van Betty Boop, posters van Marilyn Monroe of andere pin- ups, en een verzameling elpees van Elvis Presley pronkend in de kast.

back-tothe-fifties-de-retro-woonstijl

Fonzie & Harley Davidson
Decoraties zijn natuurlijk een leuke manier om je interieur aan te kleden, maar voor een echte fifties look pak je het grootser aan: met retro meubels. Een typische Diner bank in rood met wit; of een bartafel met barstoelen in de stijl van televisieserie Happy Days. En wat denk je van een bank die gemaakt is van een echte klassieke auto; een Chevy of een Ford Mustang? Ook Harley Davidson meubels en accessoires geven je woonkamer die echte retro uitstraling.

back-tothe-fifties-de-retro-woonstijl

Jukebox
Als je een echte retrofanaat bent kan een jukebox in je interieur natuurlijk niet ontbreken. Je kunt kiezen voor een decoratief model, dat vooral sfeer en een jaren ’50 look brengt. Of ga voor een vintage jukebox die de klanken van Elvis, Frank Sinatra en Billie Holiday door je man cave verspreidt!

Met de juiste meubels en accessoires heb je zó een retro sfeertje in huis. Laat je online inspireren en bouw je verzameling retro pareltjes steeds verder uit. Want van the fifties willen we allemaal nog wel wat langer nagenieten!

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners