593
Dit zijn de 4 redenen om voor vloerverwarming te kiezen
Gepubliceerd: 23-03-2023

Steeds meer mensen besluiten om wat aan hun woning te doen. Daarbij is vloerverwarming een enorm populaire keuze. Dit is niet voor niets, want er zijn allerlei redenen om voor vloerverwarming te kiezen.

Het maakt niet uit of je voor droogbouw vloerverwarming kiest of een andere soort vloerverwarming. Ben jij nieuwsgierig naar wat deze redenen inhouden? In dit artikel vind je de 4 grootste redenen om te gaan voor een vloerverwarming in je huis.

Een constante warmte

In de eerste plaats kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming in huis te laten plaatsen doordat er constant warmte in huis is. Bij normale verwarming zal het namelijk zo zijn dat de warmte van een bepaald gedeelte van de woning. Hierdoor kan er een verschil ontstaan in temperatuur in dezelfde kamer. Dit vermijd je door door voor een elektrische vloerverwarming te kiezen, want de warmte is over de gehele vloer verspreid. Wanneer dit een belangrijk criterium voor je is, zal vloerverwarming een keuze zijn die juist is.

inspiratiebrochures1.png

Energiezuinig

Ten tweede kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming te nemen doordat dit erg energiezuinig is. Wanneer je een elektrische vloerverwarming neemt, zal deze minder energie gebruiken dan bijvoorbeeld radiatoren. Hierdoor zal je minder energie verbruiken en hiermee ook kosten besparen in de toekomst. Wanneer duurzaamheid voor jou belangrijk is, is dit een reden om vloerverwarming te nemen.

Veiliger voor kinderen en huisdieren

Verder is een derde reden om vloerverwarming te nemen dat het veel veiliger is. Met name wanneer je kinderen of huisdieren in huis hebt, kan dit van belang zijn. Doordat er geen radiatoren aanwezig zijn, is er geen gevaar dat deze heet worden en hierbij verbrandingen ontstaan. Ook hoeft je niet bezorgd te zijn dat een kind of huisdier de radiator aanraakt, want hoge temperaturen zul je met vloerverwarming niet tegenkomen.

Meer ruimte zonder radiatoren

Tot slot is het ook zo dat vloerverwarming meer ruimte geeft in huis. Wanneer je normale radiatoren hebt, staan deze vaak prominent op een bepaalde plek in de kamer en nemen ze hiermee waardevolle ruimte weg. Hierdoor kan het lijken alsof je minder ruimte in de kamer hebt, maar dit is met vloerverwarming niet zo. Met een vloerverwarming kan je dus ervaren dat je meer ruimte in huis hebt doordat er geen radiatoren meer aanwezig zijn.

Als je op zoek bent naar een goede manier om je woning te verwarmen, dan zijn deze 4 redenen om voor vloerverwarming te kiezen waarschijnlijk mooi meegenomen. Wil jij optimaal van je woning genieten? Dan is het een goed idee om hierover na te denken. Hopelijk heeft deze blog je goed op weg geholpen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide