Gepubliceerd: 12-02-2022 08:43
1185
Zo verhoog je de veiligheid van je woning

Jouw huis moet je veilige haven zijn, een plek waar je ten alle tijden comfortabel voelt. Het is niet de bedoeling dat je ‘s avonds in bed ligt te luisteren of je gekke geluiden hoort en of er mogelijk inbrekers actief zijn rondom je woning. Precies om die reden zou je wat maatregelen moeten treffen om dit te bewerkstelligen. We geven je graag wat tips, zodat jouw nachtrust niet door angst verstoord wordt.

Installeer meerdere goede sloten
Een goede afsluiting van je woning is het belangrijkste wat je kunt doen om de veiligheid te garanderen. Zorg dat elke deur naar buiten meerdere sloten heeft. Zo kun je bijvoorbeeld ook een of twee extra haken op de deur zetten die je gemakkelijk van binnenuit open kunt maken. Je kunt ook een meerpuntssluiting plaatsen, welke de deur ook op meerdere plaatsen vergrendeld. Deze extra vergrendeling zorgt voor vertraging bij inbrekers, waardoor ze sneller zullen opgeven bij een inbraak. 

Neem geen risico’s
Het is zeer belangrijk om geen risico’s te lopen. Als jij je sleutel kwijtgeraakt bent rondom je huis, moet je direct de sloten veranderen. Heeft jouw vorige buurvrouw de sleutel van je woning nooit teruggegeven na haar verhuizing? Ook dan is het een goed idee om slotenmaker holland te bellen, die jouw deuren direct van een nieuw slot kan voorzien.

Neem een kluis
Of je nu op vakantie bent, even in de supermarkt of een avondje uit, in jouw huis liggen waardevolle documenten of dure sieraden die je best extra mag vergrendelen. Een kluis is dus altijd een goed idee. Schaf er eentje aan die direct ook brandbestendig is, zodat je documenten niet verloren gaan bij een woningbrand. Zo maak je het nog extra moeilijk voor buitenstaanders om waardevolle spullen mee te nemen.

Kleine details met groot effect
Tot slot is het een goed idee om wat tuinverlichting te installeren, waardoor je mogelijke inbrekers in de spotlights zet. Zo zoeken ze toch sneller een andere woning uit, puur om het risico om gezien te worden te verkleinen. Daarnaast kun je een alarmsysteem installeren die je aanzet als je van huis gaat. Als deze afgaat nemen inbrekers ook snel de benen, waardoor je je waardevolle spullen veilig stelt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide