258
4 slimme tips om je vloer te beschermen én mooi te houden

De vloer in je woning wil je uiteraard mooi en netjes houden. Welk type vloer je ook hebt: het is raadzaam om de vloer zo goed mogelijk te beschermen. Zo kun je het langst van de vloer genieten! Lees gauw verder voor onze tips en tricks: op deze manier pak je het goed aan.

Schoonloopmat bij de deur

De mat bij de deur heeft een belangrijke functie: het netjes houden van je vloer! Zo houdt de mat vuil tegen, dat vervolgens niet op de vloer terechtkomt. Er zijn speciale matten te vinden die een sterk reinigende functie kennen. Eenschoonloopmat is een uitstekende optie, waarbij niet alleen vuil wordt verwijderd, maar ook bijvoorbeeld steentjes. Geen krassen meer op je mooie vloer! Een schoonloopmat op maat past ook nog eens netjes in je hal. Je kunt je voeten grondig vegen op de mat, waarbij de stugge garens het vuil verwijderen en de zachte vezels het vocht absorberen. Een krachtige combinatie.

Bescherming onder stoelen

Krassen in de vloer ontstaan ook vaak door het schuiven van stoelen. Er zijn stoelen te vinden die al een nette afwerking kennen bij de poten, maar vaker is dit helaas niet het geval. Koop daarom zachte nopjes die je onder de stoelen kunt plakken. Je kunt dit tevens bij bijvoorbeeld de poten van je bankstel en je bed toepassen. Controleer af en toe of de nopjes nog goed onder de stoel zitten: ze kunnen er na verloop van tijd af schuiven. Het is dan ook slim om altijd een voorraadje te hebben liggen!

Kleed of plaat onder een bureaustoel

Naast de stoelen in de eetkamer, heb je waarschijnlijk ook een bureaustoel in huis staan. De draaiende wieltjes vragen weer om een andere oplossing: hier kun je geen nopjes onder plakken. Een slim idee is om een kleed onder een bureaustoel te plaatsen, zodat de wieltjes niet over bijvoorbeeld het hout hoeven te rijden. Je kunt denken aan een stoffen vloerkleed, om meteen een sfeervolle look te creëren. Wil je liever een minimalistische styling? Er zijn ook doorzichtige platen te vinden, die speciaal zijn ontworpen om onder een bureaustoel te plaatsen. Zo’n plaat valt wat minder op! 

Coating voor en onderhoud aan de vloer

Het is uiteraard tevens mogelijk om de vloer zelf te onderhouden. Het ligt aan het type vloer dat je in huis hebt liggen, maar voor verschillende soorten vloerbedekking is er een coating te vinden. Breng de coating eens in de zoveel tijd aan om de vloer netjes te houden – denk aan eens per jaar, of om het jaar. Het is even een tijdrovend klusje, maar het resultaat mag er zijn: je kunt lang van je vloer genieten!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners