3319
Eetkamerstoelen kopen: 5 handige tips
Gepubliceerd: 19-07-2021 Laatste update: 10-10-2022

Eetkamerstoelen, ze zijn zo vanzelfsprekend dat je er vaak niet eens over nadenkt. Maar er is veel meer keuze in eetkamerstoelen dan je wellicht denkt. Ook zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten bij de aanschaf. Wij vertellen je welke soorten eetkamerstoelen er zijn en geven je 5 tips waar je op moet letten.

Wat voor soorten eetkamerstoelen zijn er?

Welke soorten eetkamerstoelen zijn er eigenlijk allemaal? Allereerst heb je de keuze voor eetkamerstoelen met of zonder armleuning. Wil je extra steun als je aan tafel zit of liever niet? Verder is er uiteraard de keuze voor diverse materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leer, kunststof, stof, hout of metaal. Bovendien kun je kiezen voor diverse onderstellen. Ook een eetkamerstoel op wieltjes is tegenwoordig heel gewoon.

5 tips om op te letten bij de aanschaf

Wil je eetkamerstoelen kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je echt goed op moet letten. Hieronder geven we je 5 tips voor de aanschaf van eetkamerstoelen.

1. Let altijd op de zithoogte.

De zithoogte is misschien wel het belangrijkste aan een eetkamerstoel. Die bepaalt namelijk voor het grootste deel of een stoel voor jou comfortabel is of niet.

2. Een stoel met of zonder armleuningen?

Armleuningen geven meer steun en worden vaak gekozen door ouderen. Gezinnen met kinderen kiezen eerder voor eetkamerstoelen zonder leuning, omdat de kinderen zo zelfstandig op de stoel kunnen. Puntje om rekening mee te houden is om eerst na te gaan of stoelen met armleuningen onder de tafel passen.

3. Het onderstel

Het onderstel kies je aan de hand van jouw persoonlijke smaak, maar denk ook aan je vloer. Vier poten zijn niet zo gemakkelijk wanneer je eetkamerstoel op tapijt komt te staan. Dan kies je eerder voor glijders. Ga altijd voor een onderstel dat geschikt is voor jouw vloer.

4. Let op de afmetingen van de stoel

De zithoogte is belangrijk voor jouw comfort, maar de totale afmetingen zijn belangrijk om te controleren of de stoel onder jouw tafel past. Kies je voor een stoel met armleuningen, zorg dan dat er circa 2 centimeter overblijft tussen de leuning en het blad.

5. Kies het juiste aantal

Hoeveel stoelen kun je precies kwijt aan de eettafel? Controleer dit eerst voor je een bepaald aantal aanschaft. Aan een rechthoekige tafel kun je meer stoelen kwijt dan aan een ronde tafel. Zorg altijd voor voldoende ruimte. Het is beslist handig om veel gasten een plaatsje te kunnen bieden, maar natuurlijk moeten ze wel voldoende (been-)ruimte hebben.

Trendy eetkamerstoelen

Welke stoelen zijn momenteel helemaal hip? Je kunt natuurlijk inspiratie opdoen door online rond te snuffelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eetkamerstoelen op Bol.com. Een trend die onze redactie de laatste tijd veel ziet, is om voor verschillende modellen stoelen aan één tafel te kiezen. Lekker speels!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide