266
Waarom juist nu verhuizen?

De gekte op de huizenmarkt lijkt voorbij. Door de inflatie en door de veranderde hypotheekrente is er net wat minder vraag naar nieuwe woningen dan de afgelopen jaren het geval was. Dat werpt dus ook de vraag op waarom je juist nu tegen de stroom in zou moeten gaan? Wat zijn nu goede redenen om te verhuizen? Er zijn namelijk genoeg aanleidingen te bedenken.

Alvast je hypotheek berekenen kan dus best een goed idee zijn. Kijk maar naar de volgende punten die meespelen.

Het huis van je dromen

De afgelopen jaren leek het soms wel alsof mensen wilden verhuizen om het verhuizen. Als ze maar in een andere woning terechtkwamen, dan was het al goed. Dat betekende ook dat er grote groepen mensen op allerlei woningen af kwamen. De kans dat je daardoor je droomwoning niet te pakken kreeg, was dus best wel groot. Dat was voor jou misschien ook wel de aanleiding om toch nog maar even te wachten. Nu de concurrentie minder groot is, zijn je kansen juist gestegen. Mogelijk schiet je nu wel raak als je achter je droomwoning aan gaat.

Een betere prijs

Dat er minder concurrentie is, betekent niet dat de woningen ook goedkoper zijn geworden. Recentelijk kwam bijvoorbeeld naar buiten dat de gemiddelde huizenprijs nog altijd langzaam stijgt. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de randstad. Aan de andere kant is het wel zo dat een andere trend voorbij is. Het overbieden komt volgens makelaars bijna niet meer voor. Het afdingen op de prijs is juist weer terug. Dat betekent dus dat het er eigenlijk op neer komt dat je een net iets betere prijs kunt afdwingen wanneer je plannen hebt om een andere woning te betrekken en de markt op gaat.

De prijs stijgt nog

Zoals gezegd is de gemiddelde prijs voor woningen in Nederland nog altijd aan het oplopen. Die kans mag je dus eigenlijk niet laten lopen. Er komt natuurlijk een moment waarop dit gaat keren. Als je dus nog het maximale uit je huidige woning wilt halen, dan zou nu verkopen dus weleens een heel goed idee kunnen zijn. Je kunt nu een goede prijs krijgen en dat kan je ook wel gebruiken met het oog op wat je zelf zal moeten betalen om in een woning van jouw wensen terecht te kunnen komen. Alle reden om nu de kans te pakken dus.

Los van de cijfers

Er is ook nog een hele andere reden om juist nu voor verhuizen te kiezen. Het is ook belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Natuurlijk zeggen de cijfers heel veel. Het is echter wel ook zo dat het belangrijk is om te gaan wonen op de plek waar jij je goed zou kunnen voelen. Voel je je niet meer thuis in je eigen woning en zie je een huis waar je dat thuisgevoel wel weer zou kunnen hebben? Dan is het toch de moeite waard om eens te overwegen of je misschien toch de stap niet moet wagen. Anders doe je het nooit.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners