1689
Waar moet je rekening mee houden bij je verhuizing?
Gepubliceerd: 06-10-2020 Laatste update: 08-05-2022

De ene persoon heeft echt zin in de verhuizing, omdat dit het begin is van een nieuw avontuur. De andere persoon vindt het een noodzakelijk kwaad, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Aan welke kant jij ook staat, met de tips uit dit artikel kom je vast en zeker verder wanneer je gaat verhuizen.

De verhuisdag zelf moet je ook plannen

Hoe laat je begint, wie wat gaat doen, in welke volgorde je de spullen gaat verhuizen, wanneer je de overbodige spullen naar de kringloop of stort gaat brengen… er valt heel wat te plannen voor de verhuisdag zelf.

Heb je bijvoorbeeld genoeg mensen die komen helpen bij je zelf georganiseerde verhuizing? Of besteed je de hele verhuizing uit en houd je alleen zelf toezicht? Beide opties kunnen prima werken, als je ze maar goed plant. Daarbij hoort ook dat je eten en drinken in huis (beide huizen!) hebt voor de (vrijwillige) verhuizers. Dat zijn van die kleine dingen die ervoor zorgen dat het allemaal net iets soepeler verloopt.

inspiratiebrochures1.png

Check de checklist

Dit artikel zou echt duizenden woorden langer zijn als we alle zaken zouden beschrijven waar je rekening mee moet houden bij je verhuizing. In plaats daarvan is het handiger dat je de checklist verhuizing op je gemak doorneemt. Dit is een zeer uitgebreide lijst met belangrijke punten die je vast en zeker graag bij de hand hebt.

Had je bijvoorbeeld alle adreswijzigingen doorgegeven? Denk daarbij niet alleen aan de gemeente, als je gaat verhuizen naar een andere stad, maar ook aan alle abonnementen die je hebt en alle post die je daarvan ontvangt.

Nog niet toe aan verhuizen? Bereid je goed voor!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt niet alleen voor het verhuizen, maar ook voor het uitkiezen van de juiste plaats om te gaan wonen. Misschien ben je wel juist een type voor een rustig dorp in plaats van de drukke stad. Daar houd je natuurlijk rekening mee wanneer je daadwerkelijk op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Heb je nog niet definitief de knoop doorgehakt, maar ben je aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om te gaan verhuizen? Dan is het verstandig om te beginnen met het uitzoeken van de opties voor je hypotheek. Zodra je weet wat je kunt lenen en wat jouw hypotheekrente wordt, kun je écht op zoek naar een nieuwe woning. Daarna kun je de verhuistips uit dit artikel goed gebruiken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide