2797
Help ik ga verhuizen naar een andere stad!
Gepubliceerd: 17-06-2020

Ben je samen met je gezin lang opzoek geweest naar een nieuwe woning in een nieuwe stad en hebben jullie eindelijk iets gevonden? Dan komt het echte werk: verhuizen naar een andere stad. Dit is voor veel mensen spannend, eng en nieuw, maar ook leuk! Wel zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden en waar je aan moet wennen.

 

Omgeving
De omgeving is iets waar je in het begin heel erg aan zal moeten wennen. Het is een spannende en grote stap. Ga je naar een stad verhuizen waar je vaak bent? Zelfs dan is het wennen. Je leer je eigen wijk kennen, je nieuwe buren, welke supermarkten er in de buurt zijn. Je past als het ware je leefstijl aan, aan de nieuwe stad. Iedere stad leeft weer anders en dit kan in het begin nog weleens lastig zijn om een eigen draai in te vinden. Gelukkig kun je in een grote stad veel beleven en zijn er super veel activiteiten die je kunt doen. Probeer het jezelf niet te druk te maken en probeer stap voor stap je eigen leefstijl aan te passen aan de nieuwe omgeving. Heb je vrienden in de buurt wonen? Laat hen je helpen met handige tips.

Belangrijke zaken regelen
Wanneer je naar een andere stad verhuisd moet je bijna alles veranderen. Verhuis je bijvoorbeeld van Rotterdam naar Den Haag? Dan kun je niet meer naar Rotterdam om je huisarts te bezoeken. Je zult rekening moeten houden met het vinden van onder andere: huisarts Den Haag, tandarts Den Haag, oppas Den Haag, school Den Haag en meer. Houd er rekening mee dat belangrijke zaken regelen vaak best lang duurt. Eén van de belangrijkste veranderingen is je gemeente. Je moet je op tijd uitschrijven bij je oude gemeente en op tijd inschrijven bij je nieuwe gemeente. Doe je dit niet? Dan loop je een groot risico op boetes en problemen die je liever niet wilt hebben. Zorg ervoor dat je dit op tijd veranderd en hier niet aan begint wanneer je al verhuisd bent. Dit zorgt voor onnodige stress en neemt meer beslag in dan nodig is. Je hebt hier tijdens het verhuizen en wennen aan je nieuwe omgeving ook eigenlijk geen tijd voor. Lees je van tevoren goed in over de verschillende zaken die je moet veranderen en waar je dat in je nieuwe stad het beste kunt doen.

Werk en hobby
Vergeet ook niet dat er een grote kans bestaat dat je een nieuwe baan moet zoeken en je hobby’s niet meer op dezelfde manier kunt uitvoeren. Heb je overlegt met je werk wat de mogelijkheden zijn? Sommige bedrijven hebben veel locaties waardoor je nog steeds voor hetzelfde bedrijf kan werken. Andere bedrijven bieden niet veel opties aan waardoor je dus opzoek moet gaan naar een nieuwe baan in je nieuwe stad. Wacht ook hier niet te lang mee en voorkom onnodige stress. Bestaan je hobby’s uit lange wandelingen maken, hardlopen, skeeleren of iets anders? In je nieuwe stad zal je nieuwe routes moeten bedenken en de omgeving op deze manier leren kennen. Niet in elke stad is er veel optie voor dit soort hobby’s en zal je soms wat verder moeten reizen dan voorheen. Foto: https://www.pexels.com/photo/woman-reading-book-to-toddler-1741231/

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide