1342
Tips bij het zoeken van een vakantiehuis

Iedereen wilt wel een vakantiehuis hebben, het is een stuk minder gedoe om op vakantie te gaan. Je hebt je eigen plek geen last van andere toeristen, je kunt lekker doen waar je zin in hebt. Er komt echter een hoop bij kijken. Denk onder anderen aan de volgende punten: bedenk goed wat je nodig hebt, bepaal je financiële mogelijkheden, inspecteer de woning voor overdracht. In dit artikel bespreken we een paar tips en waar je op moet letten bij het zoeken van een vakantiehuis.

Jouw eisen voor het huis
Voordat je kunt beginnen met zoeken moet je jezelf afvragen aan welke eisen het huis moet voldoen. Hoe groot moet het zijn, ga je met een grote groep of met maar een paar andere. In wat voor gebied moet het huis staan? Wil je een huis in cultureel of natuur gebied? Dan is een vakantiehuis in Toscane perfect, Toscane is namelijk een van de cultureelste landen van Europa en het is ontzettend rijk aan natuur. Je kunt natuurlijk ook voor een huis kiezen in de stad. Wanneer je beslist waar het vakantiehuis moet zijn moet je rekening houden met welke activiteiten je wilt doen, dit speelt een grote rol sommige activiteiten kunnen maar op bepaalde plekken worden gedaan. Je kunt bijv. niet snorkelen in de stad.  Hierna kun je over de andere eisen nadenken, zoals: moet het huis een zwembad hebben, een schoonmaker(ster) of een kok. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Het oriënteren
Wanneer je een lijstje hebt gemaakt met je eisen kun je beginnen met zoeken. Zoek op google naar vakantiehuis en dan het land of de plaatst waar je graag hen wilt. Wanneer je dit doet zul je een hoop aanbieders en keuze krijgen, ga dan na welke aanbieder het goedkoopste is en degene die het beste bij je past. Nadat je deze hebt gekozen kun je de huizen gaan vergelijken. Kijk of ze voldoen aan je eisen en welke de beste keus is. het kan lastig zijn om een geschikt huis te vinden die nog beschikbaar is, vooral wanneer je een hoop eisen hebt.

De laatste stappen
Wanneer je eenmaal het perfecte huisje hebt gevonden die aan al je eisen voldoen, en je hart heeft veroverd. Kun je de laatste stappen zetten. Je kunt het namelijk gaan boeken, het is natuurlijk altijd lastig. Je weet namelijk niet of het huis in het echt zo mooi is als op de foto’s. Het is handig om een belletje te geven aan de aanbieder, even infomeren over het huis. Denk hierbij aan of hij/zij foto’s kan sturen van het huis hoe het er op het moment uitziet, het komt bijna nooit voor dat het huis anders is dan op de site. Het is echter wel beter om met een goed en vertrouwd gevoel het huis te boeken. Wanneer je er zeker van bent kun je het huis boeken, vliegtickets kopen, je tas pakken en heerlijk op vakantie gaan.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners