4445
Vakantiehuis inrichten - 5 tips
Gepubliceerd: 05-09-2016 Laatste update: 16-01-2023

Steeds meer mensen kopen een vakantiehuis in binnen- of buitenland. Sommigen willen dit graag voor eigen gebruik, want het is heerlijk om je eigen plekje te hebben als je op vakantie gaat. Anderen verhuren het vakantiehuis in de periodes dat ze zelf niet op vakantie zijn, zodat ze er ook nog wat geld mee kunnen verdienen. Om echt relaxed van je vakantiehuis te kunnen genieten, moet het pand goed ingericht worden. Wil je het verhuren, dan is een goede inrichting zelfs nog belangrijker!

1.Eenvoudig en overzichtelijk
De inrichting van een vakantiehuis is over het algemeen eenvoudig en overzichtelijk. Natuurlijk is een gezellige sfeer belangrijk, maar het is ook belangrijk dat het huisje gemakkelijk schoon te houden is en niet te veel stof verzameld. Een collectie schattige beeldjes of een stoffen bank vol kussens zijn dus geen goede keus. Kies voor een vrij strakke inrichting, die je kunt aanvullen met mooie decoraties die gemakkelijk schoon te houden zijn.

2.Comfort
Een vakantiehuis is bedoeld als thuisbasis voor mensen die willen genieten van de omgeving. Tegelijkertijd zijn het mensen die van comfort houden - hadden ze daar niets om gegeven, dan waren ze waarschijnlijk wel op een camping neergestreken. Is het vakantiehuis voor eigen gebruik, dan wil je ook kunnen genieten van wat comfort. Dat houdt in: geen uitgezakte meubels, maar comfortabele, (relatief) nieuwe stoelen, banken en bedden.

3. Voldoende voor alle gasten
Een vakantiehuis is meestal ingericht voor een maximaal aantal gasten. Hier houd je ook rekening mee bij de inrichting. Iedere gast moet comfortabel ondergebracht kunnen worden. Dat betekent dat, als je een slaapbank in de woonkamer hebt, ook de gast die daarop slaapt lekker kan liggen en voorzien is van dezelfde luxe als de gasten in de slaapkamers. Ook vergissen veel mensen zich in het aantal zitplaatsen: zorg altijd dat iedereen even lekker kan zitten!

4. Elektrische luxe
Een vakantie is tegenwoordig mislukt als er geen (gratis) wifi beschikbaar is. Daarnaast hoort het vakantiehuis een goede TV te hebben. Een afwasmachine, koffiezetapparaat en magnetron zijn ook onontbeerlijk. Daarnaast kun je je gasten of jezelf voorzien van wat extra luxe met een espresso-apparaat, een wasmachine, een dvd-speler of een spelcomputer.

5. Maak een statement
Heb je een vakantiehuis, dan wil je dat het een ‘eigen’ uitstraling krijgt. Daar kun je verschillende methoden voor gebruiken, die meestal in de decoraties schuilen. Zo is het bijvoorbeeld een heel leuk idee om een Nederlandse vlag te kopen voor je vakantiehuis. Hiermee laat je aan iedereen zien dat jij een trotse Nederlander bent - niet alleen leuk om een statement te maken, maar als er andere Nederlanders in de buurt zijn is het een mooie start voor een kennismaking. Bestel je de vlag bij een gerenommeerd bedrijf, zoals de Dokkumer Vlaggen Centrale, dan krijg je een kwalitatief goede vlag die niet verkleurd door de zon en die jarenlang meegaat.

Met deze vijf tips wordt jouw vakantiehuis mooi en praktisch ingericht. Het maakt niet uit of het voor eigen gebruik is of niet: wie er ook op vakantie gaat, iedereen wil graag schoon, comfortabel en relaxt kunnen genieten van de accommodatie. Lukt het je niet om de juiste combinaties te vinden voor je vakantiehuis, of heb je gewoon geen zin er zelf mee aan de slag te gaan? Dan kun je de hulp inschakelen van gespecialiseerde interieurstylisten die ervoor zorgen dat jouw vakantiehuis een absoluut succes wordt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide