Gepubliceerd: 12-01-2018 14:17
1477
Snel je huis verhuren? Zo doe je dat!

Je gaat op reis, hebt een nieuwe woning of besluit samen te gaan wonen. Welke reden je ook hebt, het is fijn om de verhuur van je woning zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel je huis verhuren

 1. Weet wat je verhuurd
  Voordat je de woning op de markt plaatst, is het belangrijk om goed stil te staan bij een aantal punten. Zo moeten bijvoorbeeld de afmetingen, locatie en alle overige eigenschapen duidelijk op een rijtje gezet worden. Het is ook belangrijk om te vermelden wat er wel, en wat er niet met de woning meekomt. Zijn er lopende contracten, verhuur je gemeubileerd of verhuur je gestoffeerd?

 2. Stel een goed artikel samen
  Zorg dat alle belangrijke eigenschappen en kenmerken overzichtelijk in een artikel opgesomd worden. Sta ook even stil bij eventuele eisen die jij aan de huurder stelt. Heb je een bepaalde inkomens eis, wil je alleen stelletjes of heb je liever een alleenstaande professional? Vraag je een borgsom? Geef dit dan ook even aan; normaal is dit bedrag gelijk aan een maand huur, maar als je de woning geheel gemeubileerd aanlevert mag het gerust wat meer zijn.

 3. Goed op het plaatje
  Voeg professionele foto’s aan het artikel op. Veel interieur fotografen maken de foto’s met een groothoek lens, zo ziet alles er fijn en overzichtelijk uit. Zorg wel dat de foto’s realistisch zijn – de potentiele huurders komen het huis uiteindelijk ook bezichtigen. Houd rekening met het feit dat nette foto’s meer reacties opleveren. Probeer het huis dus te fotograferen wanneer het zo goed als leeg is. Verwijder alle persoonlijke items en ruim rommel op. Zo kan de potentiele huurder zichzelf makkelijker in de woning zien wonen.

 4. Bezichtigingen
  Wanneer potentiele huurders zich aanmelden kun je bezichtiging afspraken in gaan plannen. Zorg dat de woning er tijdens de bezichtiging verzorgd en opgeruimd uit ziet en geef potentiele huurders voldoende tijd om rustig in de woning rond te kijken.

 5. Controle
  Heb je een huurder gevonden? Zorg dan dat je alle gegeven informatie even controleert. Check zaken zoals identiteit, woonverleden, referenties en kredietwaardigheid. Op die manier voorkom je eventuele problemen in de toekomst. Je kan ook altijd gebruik maken van de professionele services zoals die van NVM.

 6. Sleuteloverdracht
  Uiteindelijk is het dan zo ver. Contracten worden getekend en sleutels worden overgedragen. Zorg dat al deze zaken rechtsgeldig gebeuren om beide partijen te beschermen. Zodra de sleutels zijn overgedragen is de nieuwe huurder klaar om de woning te betrekken!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide