2482
Je woning verhuren
Gepubliceerd: 24-05-2017 Laatste update: 30-05-2017

Geld verdienen kan je op heel veel manieren doen. Zo kan je ouderwets zwoegen voor een baas, je eigen business opzetten, speculeren op de aandelenmarkt, een rijke partner aan de haak slaan of het vastgoed ingaan. Allemaal wegen die naar hetzelfde doel leiden, namelijk lekker leven zoals jij dat graag wil. Oke, we geven toe: de ene manier is wat relaxter dan de ander en wat jij leuk vindt, is heel persoonlijk. Maar, een manier van geld verdienen waar bijna iedereen wel vrolijk van wordt, is het verhuren van je woning. Heb jij een woning die je graag wilt verhuren? Dan hebben we een paar goede tips waarmee jij je woning in no-time gevuld hebt!

Wees flexibel
Er wordt weleens beweerd dat je door het verhuren van woningen slapend rijk kunt worden, maar in de realiteit is dit voor heel weinig mensen weggelegd. Ook bij het verhuren van je woning komen werkzaamheden en klusjes kijken die altijd meer tijd kosten dan je had gedacht. Houd hier rekening mee, zie het als een investering en blijf er soepel mee omgaan. Loopt de verhuur op rolletjes? Ook dan zal je als verhuurder snel klaar moeten kunnen staan bij eventuele problemen. Maar bedenk je dat er wat moois tegenover staat, namelijk lekkere huurinkomsten! 

Kijk naar de concurrent
De woningsector is constant in beweging en de beste manier om te zien wat wel werkt en wat niet werkt, is door te kijken naar de concurrent. Speur verhuurwebsites af, vergelijk huurprijzen en bekijk heel veel woningen. Pas als je weet hoe de markt in jouw regio werkt. Denk bij huurprijs ook na over leegstand. Dit is iets wat veel mensen vergeten. Je kunt natuurlijk proberen het onderste uit de kan te halen, maar hoe hoger de prijs, hoe langer het duurt voordat je een huurder hebt. En die leegstand staat natuurlijk gelijk aan geen inkomsten. Een goede balans is dus het best. 

WIN-VLOERKLEED.png

Makelaar of zelf verhuren
Je woning verhuren kan je op heel veel manieren doen. Zo kan je de woning verhuren aan expats of juist liever mensen die je al kent. Iets waar je ook over na moet denken, is wie je jouw woning gaat verhuren. Dit kan je via een makelaar doen, maar dan betaal je normaal gesproken 8% van de jaarlijkse huurprijs, wat neerkomt op ongeveer 1 maand huur, best veel geld dus. Doe je het zelf, dan kan je dit geld in je zak houden, maar dan is het ook lastiger om huurders te vinden. Je kunt ook zelf je woning verhuren met een klein beetje hulp, zoals bijvoorbeeld verhuren met RentSlam. Hier gebruik je wél de woningzoekers van RentSlam, maar doe je zelf de bezichtigingen en de logistieke afhandeling. Is stukken voordeliger dan een gewone makelaar! 

Maak goede foto’s
Wanneer huurders op zoek zijn naar een nieuwe woning, is het eerste waar ze naar kijken de foto’s. Een goede foto kan je woning ruimer, lichter en mooier laten lijken. Een slechte foto kan ervoor zorgen dat je woning maar slecht tot zijn recht komt. Zonde, want zo loop je geheid bezichtigingen en potentiële huurders mis. Zorg dat de woning opgeruimd is en neem foto’s bij daglicht. Zet alle gordijnen open en probeer vanuit de verst mogelijke hoek van de kamer de foto te nemen.

Heb jij wat aan deze tips? En heb jij misschien nog andere goede tips die je met ons wil delen?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide