680
Zelf je huis verkopen zonder makelaar
Een makelaar in handen nemen om je woning te verkopen kost veel geld. Terwijl de één dit graag overheeft voor het werk dat de makelaar doet, ziet de ander het als een leuke uitdaging om zelf aan de slag te gaan. Als je het goed aanpakt kun je inderdaad flink wat geld besparen! Wij geven je tips.

1. Zorg voor goede foto's
Zelf je huis verkopen betekent niet dat je geen geld hoeft te investeren. Als je het huis goed wil presenteren is het bijvoorbeeld erg belangrijk om duidelijke en mooie foto's te (laten) maken. Vooral hoogtefoto's zijn vandaag de dag een echte aanrader om je huis eruit te laten springen op de website.

2. Professioneel makelaarsbord
Ook al verkoop je het huis zelf; je wil wel serieus worden genomen door potentiële kopers. Dit kan bijvoorbeeld door een professioneel makelaarsbord te laten maken op www.drukzo.nl. Geef deze een prominente plaats in de voortuin en je bereiktecht meer potentiële kopers!

3. Promotiefilm
Een andere manier om je huis te promoten is met een kort, professioneel filmpje waarin je alle sterke kanten van de woning belicht. Dankzij dit filmpje gaat het huis voor potentiële kopers veel meer leven.

4. Interessante tekst
Om je huis te verkopen is het van belang een pakkende tekst te schrijven met daarin de kracht van jouw woning duidelijk naar voren gebracht. Denk vooral ook aan bijzonderheden als verbouwingen, energielabel, dat fijne hoekje in de tuin waar de avondzon komt, het wandelgebied op enkele minuten afstand, etc…

5. Maak reclame
Nu je het huis goed kunt presenteren, is het tijd om reclame te maken. Plaats een advertentie op diverse huizenwebsites; maar let wel op dat deze goed bekeken worden en de investering waard zijn. Ook sociale media en een eigen website kunnen helpen om mensen te bereiken.

6. Briefje in de brievenbus
Ook de ouderwetse aanpak werkt nog goed: doe een advertentie van je woning in de brievenbus bij je in de buurt. Richt je vooral op woningen die nét een tikje minder groot of mooi zijn dan jouw huis, of die nét een minder goede locatie hebben; potentiële kopers willen immers vaak vooruit.Veel mensen willen graag zonder tussenkomst van een makelaar een huis kopen, en dus kan jouw briefje net het verschil maken.

7. Nog steeds verliefd op je huis? Doe de rondleiding zelf.
Yes, kijkers! Natuurlijk zorg je dat je huis netjes opgeruimd is en lekker ruikt. Maar ga je de rondleiding zelf doen, of huur je toch liever iemand in? Als je zelf veel jaren met plezier in dit huis hebt gewoond en er stiekem nog steeds verliefd op bent, is het geen slecht idee zelf het praatje te houden. Enthousiasme werkt aanstekelijk! Dus vertel vol plezier over dat zonnige hoekje in de tuin, de druivenrank die zoveel vruchten geeft, hoeveel comfort de nieuwe badkamer brengt en wat een fijne buren je hebt. De potentiële kopers zien zichzelf er dan veel sneller wonen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners