2702
Inspiratie opdoen voor je nieuwe woning: 6 tips
Gepubliceerd: 17-10-2018 Laatste update: 17-09-2023

Jij bent toe aan een nieuwe woning. Maar weet je al wat je nu eigenlijk wilt? Er zijn heel veel verschillende typen huizen, elk met hun voor- en nadelen. En natuurlijk heeft ook de omgeving er alles mee te maken. Als jouw droomhuis op de verkeerde plek staat, word je er vast niet zo gelukkig van. Op zoek naar een nieuwe woning? Zó doe je inspiratie op!

1.         Nieuwbouw of bestaande bouw?

Je kunt inspiratie opdoen bij bestaande bouw. Maar als je van plan bent om een nieuw huis te laten bouwen, is het verstandiger om ook te kijken bij de mogelijkheden voor nieuwbouw. Je kunt bijvoorbeeld een mooie cataloguswoning laten bouwen. Tegenwoordig kun je cataloguswoningen compleet op maat laten bouwen met alle bijzonderheden die jij fijn vindt.

2. Kijk in het juiste gebied / de juiste plaats

Het is best leuk om te kijken bij bouwbedrijven of bestaande woningen in het hele land. Maar eigenlijk is dit nogal overbodig. Een woning die mooi past in Amsterdam past totaal niet in een klein dorpje op de Veluwe. Andersom is een groot huis met tuin niet betaalbaar in de randstad. Doe dus vooral inspiratie op in het juiste gebied of in de juiste plaats.

inspiratiebrochures1.png

3. Zoek in de juiste prijscategorie

Vaak ben je gebonden aan een bepaalde prijscategorie. Je zit vast aan een budget waar je niet overheen kunt gaan. Nu kun je natuurlijk wel stiekem kijken bij veel te dure huizen, maar het enige resultaat is dat je je wensen en eisen te hoog afstelt. Wil je graag een nieuwe woning laten bouwen, maar ben je beperkt in je budget? Een casco woning is vaak een stuk goedkoper, dus is het een goed idee om ook hier aandacht aan te besteden. Begin met het vergelijken van hypotheken, zodat je weet wat het maximale bedrag is dat je beschikbaar hebt.

4. Gebruik gratis informatie

Er zijn wel makelaars die geld vragen voor het bekijken van hun aanbod. Maar het is belangrijk dat je je eerste informatie gratis ziet te bemachtigen. Natuurlijk is Funda een belangrijk uitgangspunt, zeker voor bestaande bouw. Maar ook voor nieuwbouw is de site handig, omdat je er te koop staande kavels kunt vinden. Kortom: ga geen geld betalen voor informatie zolang dat niet nodig is.

5. Kijk op bouwsites

Veel bouwbedrijven hebben een website waarop ze voorbeelden laten zien van hun woningen. Als je nieuw gaat bouwen is dit een goede manier om aan extra inspiratie te komen. Je vindt er foto’s van afgeronde projecten, maar soms ook foto’s die tijdens de bouw gemaakt zijn. En vaak vind je ook info over de verschillende woningtypes en manieren van bouwen.

6. Bepaal je favoriete woningtype

Er zijn heel veel soorten woningen. Je hoeft natuurlijk niet van tevoren al te bepalen wat je wilt - tenslotte is dat juist de reden dat je inspiratie zoekt. Maar je weet vaak al wel wat je niet wilt. Die opties kun je dus alvast uitsluiten, waardoor je efficiënter zoekt. Wil jij bijvoorbeeld een huis met tuin, dan kun je alle appartementen uitsluiten. Door nu alvast te kijken welke typen woningen je sowieso niet wilt, vind je sneller inspiratie tussen woningen die je wél interessant vindt.

Woninginspiratie opdoen is een kwestie van handig zijn. Je kunt van tevoren vaak al bepalen wat je wel en niet wilt, zodat je gericht kunt zoeken. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om -gratis- inspiratie te vinden. Zo kun je bekijken wat je wilt en vind je heel veel verschillende mogelijkheden. Misschien ontdek je ook wel mogelijkheden die je nog niet kende. Zo kom je het beste tot de uiteindelijke keus voor jouw nieuwe woning.

Dikke tip:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide