548
Denk aan deze 4 dingen wanneer je aan het verhuizen bent
Gepubliceerd: 19-04-2023

Soms is het tijd voor verandering. Waar dit voor vele mensen bestaat uit een verandering in hun gezinssituatie of werk, kiezen anderen er weer voor om in een nieuw huis te gaan wonen. Maar waar moet je precies aan denken wanneer je aan het verhuizen bent? In deze blog vertellen we je over 4 aspecten zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Een makelaar voor je huidige woning vinden

In de eerste plaats is het van groot belang om een makelaar te vinden voor je huidige woning. Een goede makelaar zorgt er immers voor dat je huis in de spotlights staat en daardoor sneller wordt verkocht. Hierbij is het wel zaak om voor een makelaar te kiezen die geen percentage van de verkoopprijs vraagt, want dit kan een dure prijs zijn. Daarom is het beter om te kijken naar makelaars die een vast tarief vragen zodat je meer budget hebt om aan andere dingen te besteden. KIJCK. Makelaars is hier een goed voorbeeld van.

Maak een lijst van spullen om mee te nemen

Ten tweede is het zaak om een lijst te maken met alle spullen die je mee wilt nemen. Deze lijst helpt je om georganiseerd te blijven tussen al het inpakken en de chaos die bij verhuizen vaak ontstaat. Door deze lijst kun je ook makkelijk bijhouden welke dingen al zijn ingepakt en wat er nog moet gebeuren. Niet alleen dat, maar door een lijst te maken bespaar je jezelf tijd en energie en raak je niets kwijt.

inspiratiebrochures1.png

Kies nieuwe meubels uit

Verder is het ook belangrijk om nieuwe meubels uit te kiezen voor je nieuwe woning. Hierbij hangt veel af van jouw eigen smaak, maar ook van de stijl en grootte van je huis. Om geld te besparen kun je eventueel tweedehands meubels zoeken, maar zorg er wel voor dat deze nog in goede staat zijn. Als je van plan bent om nieuwe meubels te kopen, probeer dan een online vergelijking te maken van verschillende meubelwinkels zodat je de beste prijs kunt vinden.

Zorg ervoor dat alle papieren in orde zijn

Tot slot is het ook belangrijk om er zeker van te zijn dat alle papieren van je verhuizing in orde zijn. Dit houdt in dat je moet controleren of je huidige contract met de verhuurder, bankrekeningen en energierekeningen allemaal zijn gesloten. Daarnaast moet je ook een nieuw verhuurcontract afsluiten met de verhuurder van je nieuwe huis en een nieuw energiecontract afsluiten met de energieleverancier. Ten slotte is het ook van belang dat je je inschrijft bij de gemeente van je nieuwe woonplaats. Op deze manier voorkom je dat je later problemen krijgt met de overheid.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide