961
De korte ‘ben ik dit vergeten te regelen’-checklist voor een verhuizing in de stad
Gepubliceerd: 19-07-2022

Een verhuizing is een stressvolle tijd. Er zijn erg veel dingen waar je aan moet denken terwijl je met het zweet op je voorhoofd al de spullen van je huis of appartement naar hun nieuwe thuis brengt. In de stad is het vaak nog lastiger met krappe en steile trappenhuizen en chaotisch verkeer. Hier vier dingen om nog even te checken voordat je met een gerust hart kan verhuizen.

  • Inboedelverzekering afzeggen

Oef, dit is eentje die erg vaak voorkomt. Het is precies zo’n klein dingetje wat je vergeet en twee maanden nadat je verhuisd bent eens achter komt omdat je het spot tijdens op de app van je bank. Waarschijnlijk had je er ook wel aan gedacht maar kwamen belangrijkere dingen voor, zoals het verhuizen van je poes. Dat tientje per maand tikt op een gegeven moment wel aan, zeg deze verzekering dus snel op!

  • Vervoer van zware elektronica

Heb je elektronica zelf aangekocht voor je huis of appartement? Het vervoeren van veel dingen kan met de fiets, maar probeer maar eens een wasmachine te verhuizen op de fiets. Spoiler: het gaat je niet lukken. Denk er daarom op tijd aan om vervoer te regelen voor de zware elektronica in je huis die mee mag naar je nieuwe stekkie. Je koelkast vervoeren wordt op deze manier geen probleem maar een feest.

inspiratiebrochures1.png

  • Adreswijzigingen doorgeven 

Het doorgeven van je adreswijziging aan de gemeente is iets waar je snel aan denkt bij het verhuizen, maar er zijn nog veel meer plekken waar je je adreswijziging moet aangeven. De belangrijkste is waarschijnlijk je bank zodat geen gevoelige post bij de nieuwe bewoners van je oude huis of appartement terechtkomt. Maar ook bedrijven waarbij je een abonnement hebt zoals je telefoonabonnement of een tijdschrift zul je nog even langs moeten lopen. Denk eens goed na over alle personen en bedrijven die je adreswijziging nodig hebben. Je schoonouders je adreswijziging doorgeven is je eigen keus, natuurlijk.

  • De vloer, het behang en de gordijnen

Het kan zijn dat je zelf een vloer hebt gelegd en behang en/of gordijnen hebt opgehangen toen je in je oude huis of appartement ging wonen. Als je huurt zul je moeten checken met de huisbaas of deze mogen blijven. Vaak willen ze het weg hebben. Het is wel zo fijn om dit van te voren te weten en niet op de dag dat je uit de woning moet zijn. Een vloer kan bijvoorbeeld nog lastig te vervoeren zijn en het mag niet zomaar aan de kant van de straat gezet worden, hier moet een afspraak voor gemaakt worden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide