Gepubliceerd: 13-04-2018 15:52
1379
De dag van je verhuizing. Hoe ben je verzekerd?

Verhuizen levert vaak een drukke periode op. Je moet je goed voorbereiden en hebt veel om aan te denken. Misschien werk je met een handige checklist zodat je weinig vergeet. Vaak wordt de verzekering echter vergeten op zo’n lijst. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe ben je verzekerd tijdens een verhuizing?

Inboedelverzekering in beide huizen

Tijdens het verhuizen, worden je spullen verplaatst. Een Centraal Beheer inboedelverzekering verzekert de losse spullen in je huis, tuin, schuur, garage en bedrijfsruimte aan huis. Dat is natuurlijk best fijn als je al ergens woont, maar hoe zit het als je tijdelijk twee huizen hebt? De meeste verzekeringen dekken alle spullen tijdens de verhuizing. Dat geldt dus zowel voor spullen in het oude als in het nieuwe huis.

banner-woontrends-2024-mag.png

Het vervoer van de spullen

Een inboedelverzekering kan schade dekken tijdens het verhuizen, ook tijdens vervoer van de spullen. Dat geldt ook als dozen beschadigd of kwijt raken. Ook diefstal tijdens verhuizen kan gedekt zijn door je verzekering. Natuurlijk wordt wel verwacht dat je dat probeert te voorkomen. Maar soms lukt dat gewoon niet en dan is een verzekering handig. Geef wel altijd aan je verzekeraar door dat je verhuist. En let natuurlijk ook tijdens de verhuizing op, zodat je schade voorkomt.

Hulp en schade door anderen bij de verhuizing

De verzekering werkt anders als je een verhuisbedrijf hebt ingeschakeld. Dan heeft het verhuisbedrijf een aparte verzekering. Ook schade aan meubels en inboedel wordt dan door zijn verzekering gedekt. Is de verhuizer niet goed gedekt, dan heb je een lastig probleem. Controleer dus of je verhuizer wel goed verzekerd is. Laat je je helpen door vrienden of familie? Dan kan schade ook lopen via hun aansprakelijkheidsverzekering.

Waar moet je op letten?

Er zijn bij het verhuizen wel wat dingen waar je op moet letten. Het aller belangrijkst is het doorgeven van de verhuizing. Bij een nieuwbouwwoning moet het adres extra gecheckt worden. Verder is het ook belangrijk dat je checkt of anderen wel verzekerd zijn. En misschien heb je nog extra verzekeringen nodig. Bijvoorbeeld voor de verhuisauto die je gebruikt. Een goede aansprakelijkheidsverzekering helpt je als jij schade bij anderen veroorzaakt tijdens het verhuizen. Ook moet je veilig en verantwoord werken. Als je de regels overtreedt tijdens de verhuizing, ben je niet verzekerd. Bijvoorbeeld als je te hard rijdt of geen net over de aanhanger hebt.

Verhuizen is een klus die je niet kunt doen zonder goede verzekering. Je wilt je spullen natuurlijk veilig en snel overbrengen. Maar soms loopt er iets mis en dan is een verzekering fijn. De schade wordt dan beoordeeld en je krijgt een vergoeding uitgekeerd. Je kunt dan de schade herstellen of nieuwe spullen kopen. Zo kom jij samen met je inboedel ongeschonden door de verhuizing.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide