1656
Een prachtig screen met een nieuw screendoek

Zonnescreens zijn erg mooi en praktisch, zeker in de zomer. Helaas zijn ze ook best duur en dus ga je hem niet zomaar vervangen. Ook niet als het screen verouderd of beschadigd is. Gelukkig is er nu een prima optie om je screen goedkoop op te knappen. Je hebt in een handomdraai een prachtig screen wanneer je het screendoek vervangt!

Kun je je screen nog herstellen?

Vaak is het mogelijk om een screen nog goed te herstellen. Je kunt het screen bijvoorbeeld een flinke schoonmaakbeurt geven. Als je het scherm nog niet wilt vervangen, moet je dit voorzichtig doen. Gebruik alleen speciale reinigingsmiddelen voor screens. Zitten er scheuren in het doek, of is het doek dun geworden? Heel soms kun je scheuren zelf repareren met stevig draad. Maar vaak is de schade niet meer netjes weg te werken en dan moet je het anders oplossen.

Wat als het screen niet meer te repareren is?

Soms is een screen gewoon niet meer te repareren. Er zijn twee mogelijke problemen. Ofwel is het mechanisme kapot, ofwel is het doek versleten. Als het mechanisme kapot is, moet je waarschijnlijk het hele scherm vervangen. Je kunt niet een nieuw systeem aanschaffen en het oude doek erop zetten. Andersom werkt het wel. Als je doek eigenlijk versleten of verkleurd is, maar je systeem is nog goed, kun je alleen het doek vervangen.

Het screendoek vervangen

Je kunt bij een zonnescreen zelf het screendoek vervangen. Je bestelt dan een los screendoek met dezelfde afmetingen als het huidige doek. Vervolgens kun je via een instructiefilmpje zelf je screendoek vervangen.            

Losse screendoeken gebruiken

Er zijn ook veel mensen die een los screendoek gebruiken in plaats van een overkapping. Een vaste overkapping is namelijk best duur en neemt bovendien licht weg uit het huis in de winter. Je kunt een los screendoek gebruiken over een eenvoudig houten frame dat je zelf bouwt. Schaduwdoek wordt ook veel gebruikt boven de veranda. Kies dan voor screendoek met tourniquets, dat je stevig vast kunt maken. Doordat de verbindingen van RVS zijn gemaakt gaat het screendoek jarenlang mee zonder dat je last krijgt van roestvlekken.

Een screen vervangen is over het algemeen behoorlijk duur. Meestal werkt het mechanisme nog prima, maar is het doek verouderd. Het is sterk verkleurd of is beschadigd geraakt. Het is dan zonde om het hele scherm te moeten vervangen. In plaats daarvan kun je beter alleen het losse doek vervangen. Hiermee bespaar je jezelf niet alleen veel geld, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners