1933
Zo kies je het beste tuinhuis voor in jouw achtertuin
Gepubliceerd: 18-11-2021

Heb jij veel ruimte in de tuin over en behoefte aan wat extra bergruimte? Misschien zoek je wel een plek om lekker afgezonderd thuis te kunnen werken of heb je juist wat ruimte nodig om te kunnen ontspannen? Al deze dingen kun je gebruiken als goede reden om een tuinhuis aan te schaffen. Maar hoe kies je het juiste tuinhuis voor jouw behoeften en voor jouw tuin? Omdat er ontzettend veel opties zijn tegenwoordig geven we je graag wat inspiratie voor het kiezen van het juiste tuinhuis. 

Soorten tuinhuizen

Nu vraag je je wellicht af, wat voor tuinhuizen zijn er allemaal? Een logische gedachte, maar het ene tuinhuis is het andere niet. Via vakhandelaar Tuin Huis Winkel kun je allerlei opties bekijken die goed in jouw tuin passen. Zo kun je gaan voor een klassiek tuinhuis wat je als berging gebruikt, maar je kunt ook voor een lounge tuinhuis kiezen of een gezellige tuinkas. De opties lopen echt ontzettend uiteen en de juiste keuze voor jou wordt voornamelijk bepaald door het doeleinde waar je het voor wilt gebruiken.

Wat past het beste bij jou?

Hoe kies je het beste tuinhuisje voor in jouw tuin? Kijk eerst naar het formaat. Je kunt natuurlijk niet een ontzettend groot tuinhuis kwijt in een relatief kleine tuin en daarnaast kan de vorm ook nog wel een verschil maken. Zo kun je kiezen voor een vierkant tuinhuis, maar zijn er ook ronde varianten die je midden in je tuin kunt plaatsen in plaats van aan de zijkant. Laat je vooral ook inspireren op de tuintrends om een goed idee te krijgen wat goed bij jou past. Misschien kom je achter mogelijkheden waar je nog niet eens aan gedacht had!

Zelf ontwerpen?

Heb je het gevoel dat de bestaande tuinhuizen niet goed bij jouw wensen passen? Dan kun je natuurlijk ook zelf een tuinhuis ontwerpen en laten bouwen. Zo kun je het volledig laten voldoen aan jouw wensen. Misschien wil je wel een fijn buitenkantoor, maar ook een plek waar je rust kunt vinden en je af en toe even kunt afzonderen. Het kan ook zomaar zijn dat je graag een sauna erin wilt laten bouwen of een mooie veranda aan vast wilt plakken. De opties zijn echt eindeloos voor een idyllisch tuinhuis, dus laat je inspireren! 

Een tuinhuis kan een fantastische manier zijn om je woonruimte wat uit te breiden, zonder dat er direct een grote verbouwing aan vast zit. Je hoeft niets uit te bouwen of opnieuw te schilderen en waarschijnlijk heb je geen vergunning nodig voor een tuinhuis, wat een hoop scheelt in de kosten. Daarnaast krijg je er natuurlijk ontzettend veel ruimte voor terug, wat je naar eigen behoefte kunt indelen en inrichten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide