1287
Tuinhuis of blokhut in de tuin? Beitsen!
Gepubliceerd: 21-04-2021

Het voorjaar staat voor de deur en hoewel het nog kan sneeuwen in April, gaat Nederland alweer nadenken over de tuin. Wat is er dit jaar aan te pakken? Populair zijn natuurlijk de blokhutten en tuinhuizen. Verschillende webshops in Nederland geven al aan dat het hout op raakt omdat we massaal aan de slag willen gaan in de tuin. Maar wat veel mensen nog wel eens willen vergeten, is de behandeling van het hout. Waar moet je nou eigenlijk opletten?

Waarom behandeling van belang is

Hout is een natuurlijk product. Naast het feit dat dit materiaal praktisch is, er mooi uitziet en makkelijk is te bewerken, heeft het ook nadelen. Zo is het gevoelig voor de invloeden van het weer. Vooral vocht kan voor problemen zorgen. Daarnaast zorgt zonlicht er voor dat de kleur verdwijnt uit het hout en grijs wordt. Ondertussen zorgt vocht dat naar binnen trekt voor houtrot, schimmel en kromtrekkende planken. Hardhout kan hier dan wel weer beter tegen dan zachthout, maar tuinhuizen en blokhutten zijn vrijwel altijd gemaakt van zachthout in Nederland. Gelukkig is beitsen een goede oplossing!

Uw blokhut of tuinhuis beschermen

Door een goede beits voor blokhutten en tuinhuizen te gebruiken, pakt u zowel de vocht gerelateerde problemen als de zon gerelateerde problemen aan. Een goede beits zorgt namelijk voor vochtregulatie of vochtwering. Hierdoor kan regenwater niet meer onbeperkt naar binnen dringen. Dit voorkomt houtrot, schimmel en meer! Met andere woorden, dankzij een goede beits gaat uw hout veel langer mee! Daarnaast zorgt de kleurpigment in beits voor bescherming tegen verkleuring. Een dekkende tuinbeits beschermt langer omdat het simpelweg meer pigment bevat, terwijl een transparante beits (met kleur) er weer natuurlijker uitziet. Dit is dus een afweging die u dient te maken.

Beits als decoratie

Ten slotte is beits naast de ultieme bescherming, natuurlijk ook gewoon een prima middel om uw tuinhuis of blokhut te pimpen! De keuze in kleuren zijn eindeloos. Van natuurlijk ogende transparante kleuren tot dekkende kleuren als zwart, grijs, wit en noem maar op! Het is in veel gevallen zelfs mogelijk om een kleur op maat te laten mengen. Alles is dus mogelijk! Voor meer informatie kunt u het beste bij een specialist terecht. Er zijn namelijk wel wat punten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een beits voor uw tuinhuis of uw blokhut!

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide