862
Laat je tuin groter lijken met deze tips

Wat gaat er nu boven het gevoel van een grote tuin, gevuld met prachtige bloemen en planten? Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om een kleinere tuin ruimer aan te laten voelen. Dankzij een paar simpele trucs lijkt het alsof jij een prachtige grote tuin hebt.

 

Verdeel je tuin in kleinere stukken

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar je tuin oogt vaak groter wanneer je deze in kleinere stukjes verdeelt. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een houten hekwerk, waarmee je het zicht op de rest van je tuin ontneemt. Zo wek je de illusie dat er nog veel meer stukken verborgen tuin te vinden zijn. Laat de houten schutting of gaashekwerk meer in je tuin opgaan door ze te voorzien van klimplanten. Zo creëer je het beeld van een grotere tuin, zonder dat het te veel opvalt.

Ga slim om met kleuren

Des te drukker je tuin is, des te kleiner hij zal lijken. Het is daarom verstandig om je kleurgebruik rustig te houden. Kies voor één kleur en gebruik vervolgens verschillende tinten. Lichtpaars, donkerpaars en violet passen goed bij elkaar, maar zijn allemaal net wat anders. Vervolgens creëer je een optische diepte door lichtere bloemen en planten vooraan in je tuin te plaatsen. Daarachter plaats je bloemen die net een tintje donkerder zijn, zodat je tuin een stuk groter lijkt.

Verticaal tuinieren

In een kleinere tuin heb je beperkte ruimte voor bloemen en planten. Toch kan je vaak meer dan je denkt. Benut niet alleen de grond, maar denk ook aan verticaal tuinieren. Dat doe je onder andere door klimplanten aan je schutting te bevestigen. Daarnaast zijn er speciale bloempotten die je gewoon aan je muur bevestigt. Plaats er meerdere naast elkaar en je hebt een mooi bloemenperkje aan de muur hangen.

Kies voor één eyecatcher

Sommige mensen hebben de neiging om hun kleine tuin zo rustig mogelijk in te richten, zonder een enkele blikvanger te gebruiken. Dat is zonde, want het zijn juist deze eyecatchers die je tuin speels en persoonlijk maken. Houd het simpel door er slechts één uit te kiezen. Misschien is dat een grote boom, een stijlvol standbeeld of een klassiek prieeltje. Plaats deze blikvanger niet in het centrum van je tuin, maar iets naar links of naar rechts. Zo voorkom je dat de eyecatcher te veel visuele ruimte inneemt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners