1200
Hoe kies je het ideale tuinhuisje
Gepubliceerd: 08-04-2022

Wanneer je opzoek bent voor een mooi huisje in de tuin, zijn er meer dan genoeg opties waaruit je kunt kiezen. Maar hoe kies je nu het juiste huisje voor in jouw tuin. In deze blog nemen we je mee in overwegingen die je kunt maken, die hopelijk helpen met het vinden van het juiste tuinhuisje. 

Tuinhuisje in de tuin

Als je de overweging hebt gemaakt voor het aanschaffen van een tuinhuis, begint pas echt de zoektocht. Je kunt niet zomaar elke willekeurige tuinhuis in jouw tuin plaatsen. Ten eerste wil je een tuinhuis waarvan de maatvoering goed in de tuin past. Ten tweede wil je uiteraard ook dat het uiterlijk van het tuinhuisje goed bij de rest van de tuin past, om zo een mooi geheel te creëren in de tuin. Om dit te verwezenlijken zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden.   

De grote van het tuinhuisje 

Ten eerste de grote van het tuinhuisje, wat is nu een gepaste maat. De ideale grote voor het tuinhuisje hangt van twee factoren af. Een hoe groot is de tuin en twee waar wil je het tuinhuisje voor gebruiken. Wanneer je een kleine tuin hebt ga je uiteraard niet een groot tuinhuisje bestellen, ook is het niet fijn wanneer je tuinhuisje meer als de helft van de tuin in neemt. Anders hou je helemaal geen tuin meer over, of dit moet voor jou wel ideaal zijn uiteraard. 

Wanneer je grotere tuin hebt kun je uiteraard een grotere tuinhuis kwijt, maar dat betekent niet dat dit ook nodig is. Als je het tuinhuisje puur voor opslag voor een paar fietsen neemt, hoef je niet een groot tuinhuisje te nemen. Maar wil je een hobby kunnen uitoefenen in het tuinhuisje, dan kun je wel beter een groter tuinhuis nemen. 

Het uiterlijk van het tuinhuisje

Door het grote aanbod van tuinhuisjes van bijvoorbeeld moduhout.nl, zijn er ook genoeg mogelijkheden als het gaat om uiterlijk van het tuinhuisje. Zo kun je voor een donkere houten tuinhuis kiezen, maar ook voor een licht houten tuinhuis kiezen. Of voor een kleur hout wat er tussenin zit. Naast de kleur kun je er ook voor kiezen of je het tuinhuisje met of zonder veranda wil. Een veranda is ook een mooie toevoeging aan een tuin. Wanneer je een veranda wil aan je tuinhuisje vast, kun je ook hiervoor veel mogelijkheden vinden. Om zo ook de veranda op jouw wensen af te stemmen.   

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide