4865
6 prachtige houten schuttingen
Gepubliceerd: 30-09-2019 Laatste update: 06-06-2022

Een schutting plaatsen lijkt zo eenvoudig. Totdat je ontdekt hoeveel soorten schuttingen er eigenlijk zijn. Je moet eerst kiezen welk materiaal je wilt gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig gebruik gemaakt van kunststof bij het maken van een schutting. Maar hout is nog steeds de onbetwiste nummer één. Het is veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Check deze 6 prachtige schuttingen om inspiratie op te doen.

  1. De open schutting voor uitzicht

houten_schuttingen.jpg

Het is meestal fijn om je eigen tuin af te scheiden van de omgeving. Je kunt daarvoor een mooie schutting kopen. Maar als de omgeving wel mooi is, wil je misschien liever geen dichte schutting. Een open schutting is dan veel fijner. Je hebt er wel voldoende privacy en een duidelijke afscheiding, maar tegelijkertijd heeft de schutting wel een open structuur.

inspiratiebrochures1.png

  1. Schutting van hout en beton

houten_schuttingen_2.jpg

Een schutting van hout en beton is bijzonder mooi. De twee materialen passen goed bij elkaar. Meestal bestaat een schutting van hout en beton uit een onderrand en palen van beton, met erin houten schermen. Zo heeft de schutting het robuuste van beton en de warme uitstraling van hout.

  1. Moderne strakke schutting

houten_schuttingen_3.jpg

Deze schutting heeft een echt moderne look. Het is een hoge schutting, die bestaat uit vrij brede horizontale planken. Er is gekozen voor een robuuste, vrij donkere houtsoort. In combinatie met de witte palen geeft dat de schutting een extra bijzondere uitstraling.

  1. Houten schutting met trellis

houten_schuttingen_4.jpg

Trellis is een constructie van dunne latjes die samen een patroon vormen. Er zijn veel soorten schuttingen met trellis. Hier is gekozen voor een rechte trellis, wat goed past bij het hoekige verloop van de schutting. Maar er zijn ook prachtige schuttingen met elegant gebogen trellis.

  1. Klassieke witte schutting

houten_schuttingen_5.jpg

Woon je in een dorp of op het platteland? Dan is een witte landelijke schutting een mooie oplossing. De schutting is meestal een vrij open constructie, waardoor het uitzicht niet echt wordt onderbroken. De schutting is bovendien stralend wit, wat een extra gezellige uitstraling heeft.

  1. Schutting van Douglas hout

houten_schuttingen_6.jpg

Douglas hout is de laatste jaren enorm populair aan het worden. Dat komt doordat het een prachtige dieprode kleur heeft. Later veranderd het hout langzaam richting een mooie tint bruingrijs. Douglas hout is zeer geschikt voor het maken van robuuste gesloten schuttingen. Fijn als je liever niet hebt dat iedereen zomaar in je tuin kan kijken.

Schuttingen zijn er in allerlei soorten en maten. Wil je een mooie houten schutting uitzoeken, dan is het dus goed om eens te gaan kijken in een showtuin. Daar kun je de verschillende soorten schuttingen in hun natuurlijke omgeving bekijken. Zo heb je al snel een idee welke kleur, vorm en uitstraling het beste passen bij jouw tuin. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is het kiezen van de juiste schutting ook erg belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide