3302
Tijd voor een nieuwe tuin! Hoe pak je dat aan?
Gepubliceerd: 18-09-2019

Ben je helemaal uitgekeken op de tuin en wil je er een kleurige bloemenzee van maken? Of juist een onderhoudsvriendelijke tuin met een speelplaats voor de kinderen? Misschien ga je verhuizen en is de tuin van je toekomstige woning helemaal niet naar wens. Tijd voor een vernieuwde tuin! Maar hoe pak je dat aan?

 

Extra leefruimte

inspiratiebrochures1.png

Een tuin opnieuw inrichten kan heel veel doen voor je woonplezier. Ineens heb je een fijne plek om ‘s zomers te genieten van de zon, omringd door bloemen en vogels. Je hoeft je niet langer op te winden over woekerend onkruid en wildgroei. In plaats daarvan is je tuin een extra leefruimte, een plek om elke dag blij van te worden.

Op onderzoek uit

Maar wat vind jij mooi? En wat is praktisch? Verdiep je eerst eens in de mogelijkheden voordat je een beslissing neemt: een tuin leg je immers voor meerdere jaren aan. Laat je inspireren door voorbeeldtuinen -online of in het echt- en bepaal welke behoeftes je hebt. Wil je veel natuur? Een plek om te zitten? Speelgras voor kind en hond? Een onderhoudsarme tuin? Als je weinig tijd hebt om in de tuin te werken maar tóch graag van bloeiende bloemen en bomen geniet, kun je natuurlijk een hovenier inschakelen voor het onderhoud!

Een helpende hand

Een tuin aanleggen is helaas niet zo eenvoudig: er komt veel bij kijken. Misschien zie je het inplanten van de borders wel zitten, maar maak je liever gebruik van een expert voor de bestrating en het planten van een nieuwe haag. Ben je het overzicht kwijt en weet je niet hoe je van die wildernis achter je huis een mooie tuin kunt maken? Laat een hovenier het dan voor je doen. Tuinaanleg is vakwerk; een hovenier beschikt over de juiste kennis, materialen en ervaring om jouw tuin helemaal naar wens te maken.

De voordelen van groen

In ons drukbevolkte land is het voor wilde dieren steeds moeilijker om te overleven. Gelukkig planten meer en meer mensen bloemen voor bijen, bomen voor vogels, struiken voor vlinders. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat natuur een kalmerende invloed heeft op ons zenuwstelsel? Met een beetje meer groen in de tuin help je niet alleen dieren, maar verlaag je ook je eigen stressniveau. Bovendien heeft de natuur een positief effect op onze emoties, concentratie en andere cognitieve functies. Een stukje groen in de tuin, dat kunnen we allemaal wel gebruiken in deze drukke en volle wereld!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide