2663
5x Verschillende tuinschermen op een rij
Gepubliceerd: 30-09-2019 Laatste update: 06-06-2022

Tuinschermen zijn heel handig als je je tuin wilt afsluiten van de omgeving. Dat kan door middel van lage tuinschermen die samen een hek vormen. Maar je kunt ook gaan voor hoge tuinschermen: een schutting. Tuinschermen zijn al vooraf gemaakte stukken, die je eenvoudig aan elkaar kunt zetten. Je hoeft dus niet helemaal zelf alles op te bouwen. Dit biedt een praktische manier om zelf een schutting of hek te maken. Er zijn verrassend veel soorten tuinschermen te vinden. Wij zetten 5 voorbeelden van verschillende tuinschermen op een rij.

  1. Landelijk wit hek rond de tuin

tuinschermen.jpg

Dit witte hek doet je denken aan klassieke, statige boerderijen. Het ziet er prachtig uit en geeft een vrolijke uitstraling aan de tuin. Het hek is opgebouwd uit trellis panelen. Zie je al die latjes? Super handig dat je daar complete tuinschermen van kunt kopen, want anders zou je dagenlang bezig zijn om al die latjes perfect te zagen en te timmeren. Nu hoef je ze alleen nog maar te bevestigen tussen de palen en je hek is in een paar uurtjes volledig opgebouwd.

inspiratiebrochures1.png

  1. Schutting met doorkijk

tuinschermen_2.jpg

Een schutting heeft vaak als doel om nieuwsgierige blikken uit de tuin te weren. Maar dat is niet altijd zo. Stel dat je bij een mooi bos woont. Je wilt wel graag een duidelijke afscheiding van je tuin en het openbare gebied, maar tegelijkertijd wil je wel graag een open sfeer houden. Dan kies je voor een mooie schutting met doorkijk. Dat kan een houten trellis schutting zijn, maar je kunt ook gaan voor een ander systeem van houten latjes.

  1. Klassiek gesloten tuinscherm

tuinschermen_3.jpg

Gesloten tuinschermen en schuttingen worden heel veel gebruikt. Ook hier is het grootste voordeel van een tuinscherm dat je hem lekker snel en efficiënt kunt plaatsen. Bovendien zijn tuinschermen soms een heel stuk goedkoper dan het materiaal om zelf plank voor plank een schutting te bouwen. Bij het kopen van een tuinscherm moet je wel letten op de kwaliteit: de goedkoopste tuinschermen zijn meestal best dun en zijn gevoelig voor harde wind. 

  1. Metalen tuinscherm

tuinschermen_4.jpg

Dit tuinscherm heeft een open constructie. Het is niet echt geschikt voor als je veel privacy wilt, maar is wel heel fijn als je tuin grenst aan een mooi gebied. Het geeft je tuin een open afscheiding, wat ook het mooist is bij een metalen schutting. Metalen tuinschermen kunnen al snel een te donkere, zware uitstraling hebben die niet mooi bij een natuurlijke tuin past. Maar met een open constructie komen ze mooi tot hun recht. Ga je een nieuwe tuin aanleggen, dan is het verstandig om te kijken of een metalen tuinscherm daar goed in zou passen.

  1. Composiet tuinscherm

tuinschermen_5.jpg

Composiet is een kruising tussen kunststof en hout. Het heeft de voordelen van beide materialen. Een composiet tuinscherm ziet eruit alsof het van hout is, maar het is erg goed bestand tegen vocht. Het zal ook niet gaan rotten en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dat maakt composiet tuinschermen ideaal voor de moderne en onderhoudsarme tuin.

Tuinschermen zijn er in allerlei soorten en maten. Van de bekende houten tuinschermen tot metalen of zelfs composieten tuinschermen: vrijwel alles is mogelijk. Een tuinscherm is een vooraf gemaakte constructie, die je alleen nog maar hoeft te plaatsen. Dat zorgt ervoor dat je met weinig ervaring en in korte tijd toch zelf een mooie schutting kunt bouwen. Welke tuinschermen passen het mooist in jouw tuin?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide