Het loungesysteem LOU, dat ontworpen is door Toan Nguyen, vertegenwoordigt zowel een terugkeer naar de wortels van DEDON als een belangrijke stap voorwaarts. Nguyen, een meester op het gebied van modulair ontwerp, heeft een collectie ontworpen die zo casual, vriendelijk en uitnodigend is dat men bijna niet de architectonische strengheid opmerkt die eraan ten grondslag ligt. LOU combineert traditioneel DEDON-vakmanschap met innovaties in de kussens, het weefsel en de materiaalmix, en brengt outdoor loungen zo naar een geheel nieuw niveau. 

Een klassieke, iconische en luxe loungestoel met een verleidelijke en levendige uitstraling

Met AHNDA heeft Stephen Burks voor een nieuwe primeur voor DEDON gezorgd een outdoorloungestoel met een iconische stijl, ergonomisch comfort en luxe aandacht voor details die men verwacht van de beste indoormeubels.

AHNDA is verkrijgbaar in een oorfauteuil- en loungestoelvariant en valt u meteen op met zijn uiterlijk. De ontwerper heeft zich ondergedompeld in de rijke weefcultuur van de Filipijnen om de kenmerkende open weefstructuur van de stoel te creeeren. Deze "transparante bekleding" is ontwikkeld met weerbestendige
DEDON-vezels en straalt een gevoel van luchtige lichtheid uit, terwijl de uitgesproken structuur van ANDHA, die duidelijk zichtbaar is eronder, een frisse benadering van het klassieke loungestoelontwerp signaleert.

Als u AHNDA beter bekijkt, onthult deze lijn een detaillering die doorgaans geassocieerd wordt met een collector's item. De karteling op de versterkte aluminium poten is bijvoorbeeld een echo van de bekende geweven structuur van AHNDA, net als het zigzagstiksel op de hoofdsteun. Een prachtig voorbeeld van het vakmanschap van de meesterwevers van DEDON is het geweven patroon zelf, dat bestaat uit vezels in drie roodtinten en AHNDA een subtiele maar verleidelijke levendigheid geeft.

Op het moment dat u in de stoel gaat zitten zult u echter pas waarderen wat voor baanbrekend outdoormeubel
het is. Met een zitting die gebaseerd is op een cirkel is AHNDA perfect om opgekruld in te relaxen, uitgestrekt op te zitten of op te liggen met uw voeten omhoog. Het postuur is schuin genoeg om te kunnen ontspannen maar recht genoeg voor gesprekken en connectie met anderen. Unieke kussens, waaronder een omhullende rugleuning en een hoofdsteun op 2 hoogtes, zorgen voor luxe niveaus van
"indoorcomfort", allemaal in een stoel die ontworpen is om de zwaarste weersomstandigheden te doorstaan.

Een optionele AHNDA voetenbank beschikt over hetzelfde open weefpatroon en cirkelvormige ontwerpmotief als de oor fauteuils en loungestoelen. De voetenbank is ook beschikbaar als salontafel met een bovenkant van gehard glas dat aan een kant felrood gecoat is.

Ledere zoveel tijd introduceert DEDON een kenmerkend meubelstuk met de kracht om de manier waarop we denken over outdoor wonen te veranderen. Nu, in de traditie van het roterende ligbed ORBIT en de hangende loungezetel NESTREST, verschijnt TIGMI van Jean-Marie Massaud. Bank en beschutting worden gecombineerd op een nieuwe manier die esthetisch bevredigend en uiterst comfortabel is, waardoor TIGMI mensen buiten samenbrengt als nooit tevoren.

De structuur die aan de basis ligt van TIGMI is buitengewoon breed en diep. Het meubel biedt met gemak plaats voor meerdere mensen en heeft een aanvullende functie als slaapbank, waarop twee personen in een intiem comfort kunnen slapen. TIGMI is echter op zijn best als hij gecombineerd wordt met het bijpassende geweven dak. Het meubel is een opmerkelijk uniform stukje microarchitectuur en het biedt tegelijkertijd het gevoel van binnen en van buiten zijn, waarbij het doet denken aan de ontspannen sfeer van een schaduwrijk prieel.

TIGMI is handgeweven door de meesterwevers van DEDON in een open, semitransparante stijl, en roept het beeld op van een geimproviseerde, rieten palmbedekking van een palapa of strandhut. Terwijl licht en schaduwen over het interieur spelen, worden de gebruikers vervoerd naar een vakantiesfeer, alsof ze samen
verzameld zijn in een strandbar of een rustiek resort. TIGMI is aan drie zijden omsloten en zorgt voor een gedeeld zicht dat deze gemeenschappelijke ervaring versterkt

Als een van de meest comfortabele meubels die DEDON ooit heeft ontworpen beschikt TIGMI over twee lagen kussens rondom een dikke buitenlaag bedekt met speciale waterdichte stof en een zachte binnenlaag (de laag die de huid raakt) met de luxueus zachte outdoor bekleding van DEDON. De lichte binnenlaag kan eenvoudig verwijderd en opgeborgen worden, terwijl de sneldrogende laag eronder buiten kan blijven. Het gemak van het tweeledige kussenconcept wordt geëvenaard door het bevestigingssysteem van het bovenstuk, waarvoor geen gereedschap benodigd is.

De door Jean-Marie Massaud ontworpen TIGMI is vernoemd naar een Berbers woord dat zowel "huis" als "schaduw" betekent en het vertegenwoordigt een unieke combinatie van bank en onderdak, gezelligheid en gemeenschappelijkheid, comfort en gemak. Een icoon in de maak, en de volgende in een lijn van kenmerkende DEDON-meubels die de manier waarop we het buitenleven ervaren transformeren.

MBRACE biedt een plezierig onconventionele aanpak van meubilair voor bij het zwembad, en brengt een zitting van DEDON-vezels en een frame van massief teakhout voor de eerste keer samen. Het resultaat is een opvallende, direct sympathieke collectie van stoelen fauteuil, loungestoel, schommelstoel en optionele voetenbank die de sfeer van blootsvoetse luxe vangt terwijl de DEDON-designtaal zich tegelijkertijd uitstrekt naar een nieuw en meer Scandinavisch grondgebied.

MBRACE is ontworpen door een van Europa's meest spraakmakende jonge designtalenten, de Duitse Sebastian Herkner, en doet het verwelkomende gebaar dat wordt opgeroepen door zijn naam volledig eer aan. U zult een warm, veilig, omhuld gevoel ervaren als u wordt omarmd door de extra brede rug van de stoel, vooral na een frisse duik in het zwembad. Herkner heeft de stoel ontworpen om uitnodigend comfortabel te zijn, zelfs laat in het seizoen, nadat de luxueuze zitkussens van MBRACE zijn opgeborgen.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de collectie is een open, netachtig weefsel dat bestaat uit drie verschillende vezels, elk met hun eigen profiel en kleur. In nauwe samenwerking met de gerenommeerde kleurexpert Giulio Ridolfo hebben Herkner en DEDON drie unieke kleurstellingen ontwikkeld voor de collectie Spice, Pepper en Atlantic. Met hun verwijzingen naar reizen, handel en avontuur ondersteunen de kleurstellingen perfect het doel van Herkner om het grote internationale publiek van DEDON aan te spreken, waaronder "jonge en chique ontdekkingsreizigers".


Van het mooie gecapitonneerde tot de comfortabele stoffering MBRACE heeft kussens voor elke smaak. Door massief teakhout en DEDON-vezels samen te brengen die verschijnen in subtiele maar vrolijke nieuwe kleurstellingen en laten we dat niet vergeten! schommelstoelen naar de rand van het zwembad te brengen, opent deze boeiende collectie nieuwe mogelijkheden voor het creëren van de outdoor woonkamer van uw dromen. Word omarmd!

Het juiste accessoire kan een nieuwe dimensie geven aan elke outdoor woonkamer en een subtiele twist toevoegen waarmee het de materiaalmix verrijkt en de algehele sfeer helpt te voltooien. Maar wat is het juiste accessoire precies? Het moet natuurlijk mooi zijn. Het moet interessant zijn. En het moet onverwacht zijn. Met andere woorden, het juiste accessoire voor bijna elke outdoor setting is PORCINI, ontworpen door Lorenza Bozzoli.

PORCINI, vernoemd naar de geliefde Italiaanse paddenstoelen waar hij zo op lijkt, is een verzameling sculpturale bijzettafels die net zo praktisch en veelzijdig is als het een lust voor het oog is. De bijzettafels zijn verkrijgbaar in drie hoogtes, twee verschillende basisstijlen en twee elegante kleurstellingen en kunnen geintegreerd worden met elke DEDON-collectie. Gegroepeerd bij elkaar in een mix van vormen en maten maken ze de sterkste indruk.

Alle versies van PORCINI hebben een tafelblad van rijk, glad, krasvrij, stootvast keramiek in een keuze uit Black of Taupe. De geweven basis, verkrijgbaar voor alle drie de hoogtes, is verkrijgbaar in donker Marrone (voor het blad in Black) of lichter Carrara (voor het blad in Taupe). De volledig keramische basis, alleen verkrijgbaar voor de korte en middelhoge hoogte, is ook verkrijgbaar in Marrone of Carrara.

Terwijl de volledig keramische versie de organische, sculpturale vorm van PORCINI volledig tot zijn recht laat komen, presenteert de geweven versie een opvallende mix van kleuren, materialen en texturen. Naast DEDON-vezels zijn in het meesterlijke weefsel touwen opgenomen van zorgvuldig geselecteerd, glanzend ton-sur-ton-garen, exclusief geweven in Italië voor DEDON door een van 's werelds meest toonaangevende traditionele wevers van scheepstouwen.

Hoe kunstzinnig en onweerstaanbaar charmant ze ook zijn, de PORCINI-bijzettafels zijn ook nuttig, met een stevige tafelbladruimte op verschillende hoogtes. De korte, gedrongen versie beschikt zelfs over een verborgen mand, ideaal voor het opbergen van handdoeken of het beschermen van persoonlijke artikelen tegen direct zonlicht. Dus waar wacht u nog op? Plant PORCINI en geef een heel nieuwe dimensie aan uw outdoor woonkamer.

Met de winter voor de deur beginnen de verkopers van tuinmeubelen aan hun Indian Summer uitverkopen. Het kan misschien gek klinken, maar nu is dus het uitgelezen moment om je nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Kortingen lopen tijdens deze uitverkopen immers al snel op tot 50 en zelfs 70%. Maar waar vind je dan precies de mooiste tuinmeubelen van Nederland? Hieronder geven we je alvast twee aanraders: Tuinmeubelen.nl en Van der Gardes Tuinmeubelshop.nl.  

Tuinmeubels opbergen voor de winter Als de zon zich minder vaak laat zien en regenbuien de overhand nemen, dan weten we dat de herfst in aantocht is. Dat vinden we meestal niet leuk, maar seizoenen wisselen elkaar af en over een aantal weken kunnen we genieten van grote hopen blad in roestige herfsttinten. Maar voor het zover moeten we nog even de tuin in. We ruimen het zwembad op, halen bloempotten leeg en zetten de stapelbare tuinstoeltjes in de schuur of op de zolder. Vervolgens slaat de twijfel toe, want wat doen we met die hippe loungeset die we deze zomer gekocht hebben? Laten we hem buiten staan, of gaan we op zoek naar een plek in huis waar de loungeset kan overwinteren? 

Zachtjes heen en weer wiegen, terwijl de zon een warme gloed op je gezicht schijnt. In je hand een lekker koel drankje en op de achtergrond speelt zomerse loungemuziek. Dit is nog eens relaxen, heerlijk! De Houe Click schommelstoel is erbij!

Tijd is geld en de weinig beschikbare tijd kun je wel beter gebruiken dan van hot naar her te rijden op zoek naar het meest geschikte set tuinmeubelen. Gemak dient de mens en daarom kiezen steeds meer mensen voor het online bestellen van tuinmeubelen.