1540
Verleng je zomer, koop een terrasverwarmer
Gepubliceerd: 15-04-2021 Laatste update: 29-06-2023

Lange zomeravonden op je loungebank in de tuin, we houden er allemaal van. Wijntje erbij, BBQ nog na smeulend en gezellige mensen om je heen. Helaas wonen wij niet in een land met een klimaat waar dit niet altijd mogelijk is. Verruil ‘niet altijd’ maar voor bijna nooit. Het koelt ’s avonds vaak behoorlijk af, ook in de zomer. En om jezelf niet helemaal onder de dekens te hoeven stoppen hebben wij onlangs goed opgelet hoe de professionals dit oplossen; Met een terrasverwarmer.

Terrasverwarmers zagen we in het begin vooral terug in de horeca, op terrassen kon je bij de eerste zonnestralen al neerstrijken zonder dat je het koud kreeg. Dit concept is nu echter voor iedereen een optie, terrasverwarmers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en ook voor particulieren.

Te beginnen met elektrische terrasverwarmers.Dit is qua kosten de meest voordelige keuze omdat elektriciteit goedkoper is in gebruik dan gas. Het nadeel van elektriciteit is dan weer wel dat er stroom naartoe moet. Logisch uiteraard, maar je bent wel gebonden aan een draadje. Bedenk dus goed waar je de verwarmer wilt gaan gebruiken.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

We hadden het al even over de andere optie, maar dat is dus een terrasverwarmer op gas. Het grote voordeel is dat je zo’n brander kunt plaatsen waar je maar wilt en het ziet er vaak ook sfeervol uit inclusief een knusse geur. Maar je zult het gas wel regelmatig moeten bijvullen, wat toch wel een klusje is en het nodige kost.

Dan nog even over die locatie waar je hem wilt gebruiken, wellicht reken je met de gehele oppervlakte van de tuin qua capaciteit en het aantal terrasverwarmers. Tenzij je tropische bomen hebt die je constant van 25 graden wilt voorzien is het natuurlijk helemaal niet nodig om de hele tuin te verwarmen.

Kies een verwarmer die past bij het oppervlakte wat jij daadwerkelijk wilt verwarmen. Hierop focussen gaat je gegarandeerd schelen in de kosten. Daarnaast speelt bij de aanschaf de wind een rol, hoe harder de wind hoe meer vermogen je nodig hebt. Ook het type verwarmer speelt hierbij mee: Ga je voor een hangende terrasverwarmer of juist een staande terrasverwarmer?

Met die laatste ben je flexibel en deze kun je neerzetten waar je wilt. Ideaal wanneer je over de luxe van meerdere terrassen in je tuin beschikt. Ook wanneer er bij jou wel eens een andere wind in de tuin waait, kun je deze optie positioneren zoals jij wilt. Het voordeel van een hangende verwarmer is dan weer dat je hem zo kunt plaatsen, dat hij niet in het zicht zit en mooi weggewerkt kan worden.

Dus ben jij klaar voor de zomer, maar de zomer nog niet helemaal voor jou qua temperaturen? Dan is het tijd over te gaan tot het aanschaffen van een terrasverwarmer.


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids